sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Apinapäivä

Luonnehdin Penaa juuri hevoseksi, josta uskon joka toinen päivä kaikkea hyvää, ja joka toinen päivä en keksi siitä mitään positiivista ajateltavaa. Sattui sellainen toinen päivä.

Olin virittänyt videokameran tolpan nokkaan tarkoituksenani antaa kameran kuvata ja muokata video siitä, miten näppärästi ja monipuolisesti hevosta voi maasta käsin treenata esimerkiksi pienen estetehtävän avulla. Jep jep. Tällainen siitä sitten tuli:
Lisättäköön, että kyseisenä hetkenä kiehuin kiukusta ja olin aivan valmis lykkäämään koko ponin ensimmäisen vastaantulijan takaluukkuun ja käskemään viedä mennessään. Nyt jälkeenpäin ehkä jo vähän naurattaa. Ja onneksi on tullut niitä toisenlaisiakin päiviä!

27 kommenttia:

 1. Ei herranjesta kun mua nauratti tätä katsoessa! Mutta ei varmasti naurattanut sua sillä hetkellä, tiedän tunteen kun ilmestynyt ilkikurinen villivarsa hevosen tilalle... Mutta tulihan sieltä ainakin sitä isoa ravia ja laukkaa, hienot liikkeet Penalla. Ainakin siihen esteen hajottamiseen saakka :D Ja poni oli niiiiiiiin söpön kiinnostunut kaikesta sun touhuilusta. Tää oli kyllä päivän piristys-Kathy-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauraminen tekee hyvää! Ja juu, oli ainakin iloa ja letkeyttä liikkeissä...

   Poista
 2. Ihan mahtavan hauskaa toi video !!! xD

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, kiitos päivän piristyksestä teille! Onneks saitte videolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa tekikö mieli poistaa koko roska kamerasta kun tajusin että kaikki sekoilu meni talteen! Näin muutamaa päivää myöhemmin olen jo ihan tyytyväinen, etten poistanutkaan.

   Poista
 4. Eikä, nauratti niin paljon:Dd

  VastaaPoista
 5. Apua :D Vedet silmissä nauroin täällä, melko pakkaus kyllä!

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Videossa tiivistyy jotain olennaista hevoseni luonteesta... :D

   Poista
 7. Ai kauhee, nauran täällä ihan hytkymällä. ihanaa, kiitos synkän maanantain piristyksestä!! Hän on kyl aika persoona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, on hyvä että naurattaa! Pena oli niin elementissään että vaikka sihisin kiukusta kun se vain haistatteli mulle ja mun tehtävilleni, en silti ottanut sitä mihinkään lähisulkeisiin. Ehkä sen vain täytyy joskus saada olla täys kesseli.

   Poista
 8. Hahhahhaa, ihan paras! Nauroin ääneen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pena *tähän sydämiä ja sellaisia hymiöitä joissa pidellään päätä kaksin käsin ja kiljutaan sisäänpäin*

   Poista
 9. Voi apua, niiiin hyvä! Pena pistää ranttaliksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisina hetkinä mietin, että taidan koittaa tehdä kouluratsua ihan vääräntyyppisestä hevosesta... Joku sirkusponi voisi olla osuvampi ammatinvalinta.

   Poista
 10. Mahtavaa!!!! Ihanat musat ja Penan kommentitkin vielä videossa, huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Rupesihan tuo videonteko lopulta hymyilyttämään itseänikin, vaikka aluksi tosiaan meinasin poistaa koko 25-minuuttisen materiaalin kamerasta.

   Poista
 11. :) :) Pena :) :)
  Täytyy antaa krediittiä urheudesta, keltaiset muovit eivät pidätelleet vaan läpi mentiin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on syy miksen käytä mitään muovinauhaa vahvempaa materiaalia kun esim. rajaan irtohypytyskujaa. JOS kuitenkin tulee mieleen kokeilla, pääseekö yli/läpi, niin pääsee ilman että jää lihat tai jalat kiinni nauhaan. Vaikka eihän se nyt kivaa ole, kun kerran hoksaa että tästähän voi mennä ja sitten mennään sata kertaa uudestaan...

   Poista
 12. Siis tämä oli kyllä pitkästä aikaa PARAS VIDEO, minkä olen hevosen kanssa nähnyt. Pena on siis aivan mahtava poni. Minä oikeasti nauroin täällä katsottuani tuota videota. Siis poni, jolla päässä on muutakin kuin kutteria. :D Tällaisia lisää piristämään harmaata ja synkkää päivää. Siinä on poni, joka osaa viihdyttää katsojia ja itseään. Omistajasta en tiedä, ehkä olisin itsekin repimässä hiuksia ja hännänjouhia hepolta tuon tapauksen jälkeen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kirsi ihanasta kommentista! :) Olen tehnyt Penan kanssa ennenkin tällaisia juttuja ja ihan vapaana koko kentällä, ja se on hienosti osunut esteelle (koska saa hyvästä suorituksesta aina namin). Nyt sitä ei vaan huvittanut ja se heitti koko homman ihan läskiksi. Tilanteessa mokoma kekkulointi todella nosti verenpainetta, mutta ei voi mitään, joskus se on tämmöistä ja joskus sitten taas jotain muuta ;)

   Poista
  2. Pakko tunnustaa, että jollain tavalla tämänkaltaiset ponit / hevoset ovat symppiksiä. Näissä tilanteissa omistajana ei naurata, mutta jollain tapaa, vaikka voisihan tuota analysoida vaikka johtajuusteemalla, mikä on niin suosittua, mutta minusta video kuvastaa hyvää mieltä ja vähän sellaista iloittelua kun toinen on innostunut ja varsin kekseliäs vekkuli, kuinka ratkaista sillä hetkellä ei niin kiinnosta tehdä -töitä asenteella, että keksin itse paremman. :D

   Poista
  3. Nimenomaan. Penan kanssa on kyllä väännetty siitä, saako ihmisen yli koheltaa jos ei huvita kuunnella, mutta olen myös todennut, että sen kanssa on aivan tarpeetonta tehdä joka asiasta jotain johtajuuskamppailua. Joo, se välillä touhottaa ja tekee tuhmuuksia ja esim. keulii talutuksessa jos oikein ottaa jostain lämpöä, mutta olen kokeillut senkin että "rankaisen" jokaisesta väärästä liikkeestä, eikä siitä seurannut mitään hyvää meidänväliselle suhteelle. Olen tosi tarkka siitä että hevonen ei riko minun tilaani eikä kohdista poukkoiluaan minuun eikä heittäänny suoraan minua kohtaan röyhkeäksi, mutta niin kauan kuin nämä tietyt linjat on kunnossa ja minulla säilyy turvallinen olo, olen antanut Penalle vähän liekaa olla omanlaisensa. Ja se on tuntunut hyvälta ratkaisulta.

   Poista
 13. Edelleen ihan paras video!!! Uusinta katselullakin pärskin vedet silmistä valuen töissä ja työkavereilla oli myös hauskaa :D

  VastaaPoista