keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Varusteet tekee urheilijan

Tai ainakin uudet varusteet piristävät kun on tällaista marraskuista innottomuutta ilmassa.Ostin Penalle Horse Guardin koulusuojat. Niissä oli Hippodomessa kolmenkympin alennus joten oli pakko toimia. Tarjous oli kyllä aika hämärästi ilmaistu, suojia löytyi joka värissä mutta ilmeisesti tarjoushinta ei koskenut kaikkia. Kaikissa luki tilaustuote, toimitusaika 1-2 viikkoa, ja että tarjoushinta on voimassa vain varastotavaraan. Nämä harmaat minä ainakin sain tarjoushinnalla ja toimitus oli supernopea: sunnuntaina tilaus ja tiistai-iltana suojat oli noudettavissa postista. (Tämä ei ole minkäänsortin mainos, olen ihan tavallinen kuluttaja vain.)

Olen aika laiska käyttämään suojia eikä Pena nyt kolhuille tai haavoille asti itseään kopsi liikkuessaan, mutta onhan sen jalka-asennot ja liikeradat aika kaukana optimista. Olen käyttänyt sillä vaihtelevasti takajaloissa matalia hivutussuojia, edessä tai kaikissa jaloissa bootseja, hypätessä jännesuojia edessä ja hivutussuojia takana, tai sitten en ole käyttänyt mitään. Talvella hokkiaikaan olen suojittanut ahkerammin kuin kesällä. Ja nyt kun hokkiaika lähenee, tuli suojittaminen taas ajankohtaiseksi.

Ensin suunnittelin säästäväisesti: ajattelin alkaa käyttää pinteleitä joka jalassa. Sitten tulin järkiini. Vain ja ainoastaan ulkokentällä ratsastaessa ja tässä elämäntilanteessa, kun oma harrastusaika on mallia "läpsy ja lapsenvahdin vaihto", ei minulla riittäisi mielenkiinto kuivattaa ja kieputtaa kuraisia pinteleitä muiden toimien ohessa. Toivon että nämä suojat ajavat asiansa.

Hiukan tuo koko mietityttää: otin cob-kokoiset, mutta ainakin etusuojat näyttivät aika pikkuisilta. Pena on välimallin poni, sille on hankala löytää joitain varusteita kun full on liian iso ja pony liian pieni, eikä cob-kokoa ole läheskään kaikesta saatavilla. Kaiken lisäksi cob on sellainen arvoituksellinen koko että saattaa tulla sopiva tai sitten mittasuhteet on ihan ihmeelliset.

3 kommenttia:

 1. Nuo kokohommat on niin kinkkisiä... Leolla on pony-koon suitset (Hööksin), jotka on ruskeat. Eli tarvittiin mustat. Eurohunterin cob-kokoiset oli liian isot. Kävin katsomassa paikallisen liikkeen pony-koot, ei hurraamista. Tilasin HIHS:ssä hypisteltyjen Full-kokoisten suitsien perusteella nettikaupasta BR:n pony-kokoiset suitset. Ne oli aivan liian pienet. Vaihtaa voi, mutta menetän -30 % kampanja-alen jonka sain niitä pony-kokoisia ostaessa. Argh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satulahuovat on kanssa yks ongelma, pony on meille liian pieni ja full näyttää toisinaan ratsastusloimelta...

   Poista
  2. Joo, ei ne ponyt mene koulusatulan kanssa kun siipi on niin pitkä. Harmi ettei cob-kokoisia huopia juurikaan tehdä.

   Poista