torstai 31. tammikuuta 2013

Putkeen menee

Nimittäin vapaapäiväputkeen.

Viikonloppuna oli talliyrittäjälle harvinaista herkkua tarjolla - koko viikonloppu pois kotoa, ilman hevosia koiria kissoja asiakkaita, ilman mitään työhön liittyvää. Ja tuuraukset toimi eikä puhelin pirissyt, ihan mahtavaa välillä huilata ja tuulettaa päätä kunnolla! Penalla oli luonnollisesti vapaata tämän ajan, näin oli suunniteltukin joten se oli ihan ok.

Palasin puikkoihin sunnuntai-iltana ja jotenkin se seuraava päivä eli maanantai hujahti ohi niin etten vain ehtinyt ratsastaa. Eli Penalle kolmas vapaapäivä. Tiistaina otin ponin liinaan kentälle ja juoksutin, ja sitten laskin irti ja tehtiin vähän Parelli-leikkejä vapaana. Lopuksi kävin vielä taluttamassa yhden ratakierroksen niin että meillä oli myös isäntä ja meidän kaksi vasikka-kokoluokan koiraa mukana. Penaa olisi hiukan hypytyttänyt kaikki asiat mutta se malttoi kuitenkin pysyä lapasessa vain naruriimulla ja liinalla.

Eilen keskiviikkona eteläisen Suomen yli pyyhälsi lumimyräkkä, minä huitelin taas hoitamassa sen sataa asiaa kylillä ja kotona keskityin lähinnä ajamaan traktorilla pihatietä auki, joten ratsastaminen jäi jälleen kerran. Illalla hakiessani hevosia sisälle huomasin, että Penalta onkin oikea etukenkä hukassa. No jippii. Ja nyt on plusasteita ja kenttä menee joko raskaaksi tai liukkaaksi ja raskaaksi, riippuen siitä mitä tuolle lumimäärälle keksitään. Kengättä siellä ei todennäköisesti tehdä muuta kuin kävellä, etenkin kun meillä ei saisi tulla yhtään semmoista kokemusta, että jalka ei pidä ja sen takia pitää hissutella ja rajoittaa liikelaajuutta. Huomenna olisi taas Marin tunti mutta saas nähdä nyt, osallistunko sille ja jos osallistun niin millä hevosella.

Harmittaa jotenkin vietävästi tämä tällainen lipsuminen, vaikka ei kaikki johdukaan suoraan omista valinnoistani. Ehkä täytyy ottaa tämä pikkutauko loman ja levon kannalta ja aloittaa sitten kengityksen jälkeen taas rehdisti puhtaalta pöydältä. Ei se hevosen kunto mihinkään viikossa häviä, mutta Penan tapauksessa sellainen hyvä tatsi kyllä häviää. Tiedän että rataratsastusharjoitukset alkavat viikonkin tauon jälkeen taas liki nollasta, ja myös kentällä työskentelyssä on pari ekaa päivää fokus tosi hukassa, niin kuskilla kuin ponillakin.

Pyh ja pah, kylläpä tympii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti