sunnuntai 30. elokuuta 2015

Johan on erikoista

Penalla on nyt takajaloissaan tällaiset:En edes yritä selittää oikeaoppisesti ja juurta jaksaen, miten nämä toimivat, kun en ehkä ihan itsekään tajua. Mutta ideana on korjata kehän vinoutta. Yritin hahmottaa tätä piirtämällä viivoja valokuviin:

Otj (kuva tosin viime kesältä mutta ongelma on taas/edelleen sama). 

Vtj
Vaakaviivat kuvaavat sitä miten kehän tulisi olla. Pystyviivat osoittavat, missä se Penan takaissa on. Jalan ulkosyrjältä kehä siis kohoaa ylemmäs kuin sisäsyrjältä, tai sitten sisäsyrjältä kehä kippaa alaspäin. Oletan että ongelma on ulkosyrjän kohoaminen, sillä Penan paino tulee pistemäisesti sinne kavion ulkosyrjälle ja kuluttaa sieltä kavion pieneksi nysäksi.

Tässä muokatussa rengaskengässä tuo ulkokanta on siis jätetty kokonaan paljaaksi. Siihen ei sitten enää minun fysiikanymmärrykseni riitä, miten tämä operaatio toimii korjaavana tuohon kehän asentoon. Tarkoitus kuitenkin olisi saada kehä suorempaan ja vähentää näin virheellistä kuormitusta jalan nivelissä. Kengittäjä kyllä selitti nämä asiat minulle, mutta vaikka kuinka pinnistelen niin ymmärrys ja muistikapasiteetti ei vain riitä toisintamaan sitä. Nyt katsotaan tällä virityksellä yksi lyhyehkö kengitysväli ja ihmetellaan sitten lisää.

6 kommenttia:

 1. Onpa jänskän näköinen! Toivottavasti on apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Kengittäjä sanoi (ja näin ja tunnustelin itsekin kun vuolua seurasin), että takakavioiden kavioaines on muuttunut ulkosyrjältä vääränlaiseksi - sellaiseksi että kohta sinne alkaa kehittyä mustelmia ihan vain siitä syystä että kuormitus on koko ajan siellä ulkosyrjällä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. On! Näppärästi kengittäjä askarteli sen täällä paikan päällä ja kiitteli kun meiltä löytyi hänelle verstas jossa sai rauhassa hitsata ja rälläköidä.

   Poista
 3. On kyllä jännät, en oo ennen nähnyt. Hienoa kun sulla on kengittäjä, joka tosissaan yrittää ratkaista ongelmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Arvostan tosi paljon hänen vaivannäköään. Kaviot vaikuttaa kokonaisuuteen niin paljon.

   Poista