tiistai 11. elokuuta 2015

Tankkeri tanssikengissä

Lempparikuvani!

Kaikkien kuvien (C) Miiru V., ethän kopioi!

Lupaamani kisakuvasetti, olkaa hyvä!

Startattiin 9.8. harjoituskoulukisoissa Tutustumisluokan kouluohjelma 2009 Helppo C pitkälle radalle. Meille mielekkäämpi luokka olisi varmaankin ollut he B, mutta aikataulusyistä päädyttiin tähän, umpitylsään ohjelmaan jossa puksutetaan suoraan, tehdään pari volttia ja pari ympyrää ja siinä se. Ainoa varsinainen tekemisen paikka ohjelmassa on keskikäynti, keskiravi ja keskilaukat - C:n ohjelmissa taitaa yleensä olla vain temponlisäys tai askeleen pidennys, ja nämäkin usein vain ravissa. 

Verryttelyssä

Verryttelyä juuri ennen radalle menoa
Keskiaskellajit Emmiltä löytyy, nyt tosin sen bravuuri keskiravi jäi aivan latteaksi ja etupainoiseksi raahustamiseksi (silti tuomarilta 6 kommentilla siirtyminen esitetty, voisi venyä enemmän). 

Emmin kanssa haasteena on sen vahvuus ja siihen liittyen oikean vireen säätäminen itse suoritukseen. Liian pinkeänä se on vahva ja jyräilee menemään eikä sitä voi ratsastaa niin keveällä kädellä kuin ihanne olisi. Ja jos se väsähtää ja vire lässähtää, se on taas vahva, nyt väärään suuntaan, etupainoiseksi ja alas. Sunnuntaina olin laskenut meitä edeltäneet ratsukot väärin ja sinne tulikin vielä yksi väliin, ja kun meidän vuoro radalla tuli, tuntui että koko suoritus oli aikamoista tarpomista etupainoisena kädellä makaavan hevosen kanssa. 
Voltti oikeaan
Emmin valttikortti on tasaisuus. Kun sen saa hyväksi, se usein myös pysyy hyvänä ja hyvässä muodossa vaikka askellaji vaihtuisi. Lisäksi sillä on aika kivat askeleet istua, siellä kerkeää vähän ajatella omaakin istuntapakkaa. Tällä kertaa sainkin istunnasta seiskan!

Laukka nostettu

Keskilaukkaan lähdössä

Laukkaympyrä

Arvostelupaperin ainoa vitosella alkava numero tuli toisesta keskilaukasta joka esitettiin pitkää sivua pitkin tuomaripäätyä kohti. Tästä 5,5 kommentilla paljon enemmän eteen. Itse en tuntenut että se olisi jäänyt jotenkin puutteelliseksi, mutta voi olla että ratsastin vähän varovasti kun hevonen piti saada ennen kulmaa takaisin harjotuslaukkaan ja vasta C:ssä raviin. 

Pakko laittaa tällainen suoraan edestä otettu kuva havainnollistamaan sitä miten vaikea on istua näin leveän hevosen selässä ja yrittää saada pohkeet lähelle! Asento muistuttaa välillä enemmän harrikalla ajoa kuin ratsastusta.

Lopputervehdys
Kokonaisuuteen ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Vaikka käydään Emmin kanssa kisoissa kerran vuodessa ja tätäkin ohjelmaa harjoiteltiin tasan kerran, se vie minut silti melko varmasti pistesijoille. Nyt siis sijoitus 2. reilun kymmenen lähtijän joukosta, prosenteilla 63,478%, ja tosiaan, luokan voittaja sai vain puolikkaan pisteen enemmän kuin me! Tuomarin kommentit paperissa: Tasainen, hallittu, täsmällinen suoritus. Hevonen pyrkii ajoittain hieman etupainoiseksi, varsinkin laukassa. Allekirjoitan täysin! Jos ohjelma vaatisi vaikeampia temppuja, saisi verryttelyn ajoittamisessa olla tosi tarkka. 


Tankki kunniakierroksella

2 kommenttia:

  1. Kylläpä näyttää hyvältä! Ja vau tuota sun istuntaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huh, kiitos! Emmillä on kivojen liikkeiden lisäksi myös tosi hyvä satula jossa on helppo istua hyvin ;) (satula on muuten myynnissä koska on vähän kapea meille, lupaan kaupantekijäisiksi hyvän istunnan :D).

      Poista