keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Liebster award

Kiitos Anulle haasteesta! Tarkoituksena on löytää uusia blogeja joissa on alle 200 lukijaa.

Ohjeet:
1. Kiitä tunnustuksen antanutta bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkitä 11 Liebster Award -tunnustuksen saavaa blogia, joilla on alle 200 lukijaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä valitsemillesi blogeille.

Anu kysyi seuraavanlaisia kysymyksiä: 


1. Miksi kirjoitat blogia?
Koska se on kivaa! Olen ammatiltani kirjailija (tai no, en minä sillä elä mutta olen julkaissut useampia teoksia ja minut on teosteni perusteella hyväksytty ammattiliittoon, mikä Suomessa yleensä katsotaan kirjailijuuden määreeksi) ja kirjoittaminen on minulle luonteva tapa pohtia ja analysoida. Blogi on apuna muistamisessa, kehityksen seuraamisessa ja treenien purkamisessa. Ja kun pääasiassa harrastan yksin, ovat blogitutut minulle tosi tärkeitä, tallikaverien korvikkeita suorastaan! 

2. Jos saisit 1000 euroa, mitä tekisit sillä?
Ostaisin estesatulan (toim. huom. ostin jo!). Ei, tekisin tarhan pohjalle jotain. Ei, ajaisin pikku-E:n ja ostaisin edullisen trailerin. Ei, ostaisin kunnollisia urheiluvaatteita ratsastamiseen, uuden kypärän, Emmille ja Penalle uudet suojat, muutaman satulahuovan. Ei, lähtisin jollekin viikonloppukurssille. Ei, uusisin kentän aidat. No, jos saisin oikeasti ylimääräisen tonnin niin todennäköisesti kuitenkin se menisi pienemmissä erissä pankille tai ruokakauppaan tai heinämiehelle tai kengittäjälle. Rahankäyttökohteet ei helpolla lopu.

3. Vahvuutesi ja heikkoutesi hevosten kanssa?
Vahvuuksiani on hyvä hevossilmä. Näen kaukaa jos jokin on huonosti ja aika usein epäilykseni osuu oikeaan. Osaan lukea hevosta hyvin. En panikoidu yllättävissä tilanteissa ja pystyn ajattelemaan sekä tekemään päätöksiä nopeasti, silti hosumatta. 

Heikkouksien myöntäminen onkin hankalampaa. Olen toivonut että olisin uskaltanut puuttua toisen henkilön ratsastukseen/hevosenpitoon/käsittelyyn, kun olen nähnyt ettei hevonen voi hyvin. Toisaalta en ole itsekään mikään pyhimys - välillä oma huono tuuli purkautuu huonostikäyttäytyvään hevoseen eikä oma käytökseni ole kuin oppikirjasta.

4. Missä aloitit ratsastamaan?
V. 1994 kotikyläni ratsastuskoulussa, jota en enää ole olemassakaan. Ostin Mikun sieltä v. 2001 kun talli lopetti toimintansa. 

5. Onko hevosellasi/hevosillasi vuokraajia tai hoitajia, vai oletko kenties itse hoitaja/vuokraaja? Millaiset sopimukset teillä on, mitä tehtäviin kuuluu jne
Penalla ei ole ja tuskin tuleekaan, se on mamman mussu ja silmäterä! Emmiä käytän edelleen satunnaisesti opetukseen ja sille olisi haussa myös vuokraaja, koska Emmi tykkää tehdä töitä ja minä en vain repeä kaikkeen. 

6. Mikä saisi sinut lopettamaan hevosharrastuksen?
Tämä on vaikea kysymys. Haluaisin sanoa että ei mikään, mutta jos yksinkertaisesti rahat loppuisi niin... Aika pitkälle pystyy keplottelemaan ja tekemään väliaikaisia ratkaisuja jos tulee tosi huono aika, joten en ole ihan varma olisiko rahakaan sellainen tekijä joka lopettaisi hevosharrastuksen kokonaan. Oma tai lapsen vakava sairastuminen/loukkaantuminen voisi olla inhorealistinen mahdollisuus hevosharrastuksen päättymiseen. Toisaalta monessa vaikeassakin tilanteessa on tärkeää tehdä niitä asioita jotka lisäävät omaa hyvinvointia ja jaksamista, joten olisiko sitten sairaus tai vammakaan syy lopettaa...?

7. Paras hevosiin liittyvä muistosi?
Tämä oli vaikea. Mieleen on ainakin jäänyt se kun v. 2005 Immu ja Miku asuivat Keski-Suomessa pienellä saaressa sijaitsevalla tallilla, ja koska oli kunnon talvi ja ympäröivät järvet jäässä, pääsi jäälle ratsastamaan. Laukkasin silloin varmaan ainutta kertaa Immun kanssa niin kovaa kuin se halusi mennä, ja niin pitkään kuin se halusi mennä - edessä oli ainakin 13 kilometriä jäätietä eikä pelkoa yllättävistä kaarteista tai vastaantulijoista. Oli pimeää ja kuutamo, ja vain minä ja hevonen ja loputtomalta tuntuva vauhti joka sulatti meidät yhdeksi olennoksi.

Toisaalta mieleeni on jäänyt myös tällaiset hetket viime syksyltä, itse asiassa päivälleen vuosi sitten! (järkyttävän huonolaatuinen video, sori)


Tuosta laumasta ei ole enää hengissä kuin Emmi ja Pena, kaikkien muiden maallinen taivallus päättyi tuona syksynä. Mutta tämä lauma tuli aina kun vihelsin. Koskaan niitä ei tarvinnut hakea kaukaa, aina ne tulivat. 

8. Osaatko irrottaa hevoselta kengät ja lyödä irtokengän paikalleen?
Osaan ja välineetkin on. Penalla ja Emmillä on tosin molemmilla sen verran spesiaalia työstettävää kavioissaan että niihin en irtokenkiä lyö. Immun ja Mikun ollessa kengättömiä vuolin ne aina itse.

9. Kuinka usein puhdistat hevosesi varusteet?
Varmaan liian harvoin! Kesäaikaan tulee pyyhittyä suitsia useammin, jos hevonen on hikoillut. Talvisin putsaan joskus kun iskee joku vimma, en mitenkään säännöllisesti. Satulaa en putsaa muuten kuin jos ollaan menossa joihinkin kinkereihin, vastinhihnat saatan kura-aikaan pyyhkäistä. 

10. Osallistutko erilaisiin hevostapahtumiin? (Kilpailut, näyttelyt, ravit...)
Nyt olen käynyt katsomassa lähialueen kisoja useammin kuin ennen, mutta kovin aktiivinen kävijä en ole. 

11. Kuulutko johonkin ratsastusseuraan ja oletko aktiivinen seuratoimija?
Kuulun seuraan, jotta voin kilpailla sen kerta vuoteen. Haluaisin vaihtaa seuraa, en koe oikein kuuluvani mihinkään porukkaan, enkä siis ole ollenkaan mukana seurani touhuissa.Tämä haaste on tainnut jo kiertää kaikki lukemani blogit joten en tee kysymyksiä enkä haasta ketään. Jos joku haluaa tämän vielä poimia niin Anun hyviä kysymyksiä voi käyttää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti