perjantai 4. joulukuuta 2015

Tyyntä myrskyn edellä

Ei mitään kovin dramaattisia uutisia otsikoinnista huolimatta, mutta pari pientä, uutta ja jännää juttua.

Tarkkasilmäisimmät ehkä huomasivat, että tuonne blogin oikeaan reunaan on ilmestynyt tällainen kuvake:

Jalustin.net - Hevosihmisten kohtaamispaikka

Jalustin.net on yksinkertaisuudessaan uusi, blogeja listaava sivusto. Olen arponut pitkään, haluanko liittää blogiani mukaan esim. blogiportaali Hippolaan tai johonkin vastaavaan, mutta olen toistaiseksi jättänyt sen tekemättä. Toisaalta olen itse käyttänyt juurikin tuota Hippolaa viime aikoina paljon ja seikkaillut sitä kautta uusiin blogeihin, joten koen että tällaisista blogilistaussivustoista on ainakin minulle ollut hyötyä. Jalustin.net tuntui jotenkin sopivan puolueettomalta ja neutraalilta systeemiltä, joten liitin blogini sen listoille. Huikkaa kommenttikenttään jos olet löytänyt blogiini ko. sivuston kautta!

Syyt liittymisen puolesta ja vastaan ovat aika selkeät: lukijakunnan kasvattaminen, hyvässä ja pahassa. Tykkään siitä että juttujani luetaan ja kommentoidaan, ja minusta on tosi mukavaa että olen "tullut tutuksi" monen ahkerasti kommentoivan lukijan kanssa. Virtuaalisen vertaistukiverkoston merkitystä ei voi oikein sanoin kuvailla. Varsinkin kun harrastan pääasiassa yksin, olette te, blogin lukijat ja kommentoijat, minun tallikaveriverkostoni. Näitä hyviä lukijoita voisi vaan olla vielä vähän enemmän! Toisaalta koen, että blogini on rekisteröityneeseen lukijamäärään (tällä hetkellä 43) nähden melko ahkeraan kommentoitu - etusivulla näkyy 7 postausta ja niissä kaikissa on kommentteja, useammassa toistakymmentä (toki näistä osa on myös minun vastakommenttejani). 

Lukijakunnan kasvamiseen liittyy myös se, miksi olen näinkin pitkään pysynyt poissa näistä "oikeista blogikarkeloista". Olen kirjoittanut blogiani avoimesti ja pyrkinyt rehellisyyteen myös silloin kun menee huonosti. Olen tähän asti säästynyt kaikenlaiselta rääpimiseltä ja epäasialliselta kommentoinnilta (lukuun ottamatta yhtä kommenttia silloin kun kerroin, että Mikun lopetukseen tarvittiin useampi laukaus. Joku halusi kommentoida että eikö ampuja osannut asiaansa vai mikä meni pieleen. Ei superasiaton kommentti, mutta hieman tahditon ottaen huomioon sen että olin juuri hetki sitten pidellyt narun päästä kun ystäväni liki kahdenkymmenen vuoden ajalta ammutaan.). Hiukan kauhulla odotan, koska tänne paukkaa joku ilkeämielinen jakamaan pisteliääseen sävyyn kirjoitettuja vinkkejään. Tiedän itseni sen verran hyvin, että pahoitan mieleni melko herkästi ja jään vatvomaan merkityksettömiäkin kommentteja ja niiden sävyä. En kuitenkaan tarkoita, että haluaisin vain hymistelyä ja päänsilittelyä, mutta jokainen on varmasti nähnyt blogikommenteissa sitä tarpeetonta ilkeilyä, josta nyt puhun. 
Toinen "tyyntä myrskyn edellä" -uutinen on hykerryttävä ja minulle tosi mieluisa: sain eilen tietää, että pääsin opiskelemaan ratsastuksenohjaajaksi. Aloitan aikuisopinnot tammikuussa, ja jos kaikki menee suunnitellusti, valmistun vuoden päästä joulukuussa.

Hiukan kyllä jännittää, miten sumplin perheen, koulunkäynnin, talouden ja oman talliarjen sekä harrastamisen, mutta eikös asioilla ole aina tapana järjestyä. Odotan tosi innolla, että pääsen kehittymään ratsastajana ja ohjaajana, ja saan viimein ihan paperillakin pätevyyden opettaa. Opetushommia olen tehnyt useamman vuoden, mutta aina vähän sillä lailla anteeksipyydellen, että mitä minä näistä muka tiedän kun olen vain harrastaja. 


Ja tämän päivän ratsastuskin osui aikaan kun oli vielä tyyntä myrskyn edellä. Ehdin kentälle vielä kohtuullisessa kelissä ja maltillisessa vesisateessa, ja taivas aukeni vasta kun kierrettiin rataa loppukävelyillä. Nyt sääennuste näyttää koko viikonlopun mittaista myrskyä joten kerrankin oli meikäläisen ajoitus kohdillaan. Penan olisi kovasti tehnyt mieli kytätä ja kipittää ja olla sillä tavoin laiska ja omissa maailmoissaan, mutta lopulta sain kuin sainkin sen keskittymisen voitettua ja poni muuttui pehmeäksi ja miellyttäväksi ratsastaa. Minäkin olen vähän väkisin joutunut nyt tottumaan estesatulaan, kun meidän koulusatulamme on edelleen toppaajan hallussa... Siinä on oikeastaan ihan kivakin istua. 

14 kommenttia:

 1. Hienoja uutisia, erityisesti tuo opiskeluasia on varmasti uutta motivaatiota ja haasteita tarjoava tilaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Yritystoiminnan lopettamisen jälkeen olen pähkäillyt paljon, mitä haluaisin tehdä isona, ja välissä jo ajatellut, että ehkä koitan ammattia ihan muulta alalta. Mutta tämä opetushomma on aina ollut se "kääntämätön kortti" jonka ajattelin nyt katsoa.

   Poista
 2. Onnea opiskelupaikasta! Ihana mahdollisuus päästä syventämään tätä intohimoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja samaa mieltä, huippua päästä opettamaan ja ratsastamaan ja ylipäätään taas opiskelemaan! Edellisen tutkintoni olen saanut pakettiin viitisen vuotta sitten joten varsinaisesta koulunpenkin kuluttamisesta on jo tovi aikaa.

   Poista
 3. Hienoja uutisia! Itsehän opiskelen parhaillaan sosiaalipedagogista hevostoimintaa, ja vaikka opiskelujärjestelyissä ja muussa elämässä on kaikenlaista sumplimista niin kyllä se silti on vaivan arvoista.

  Minun blogini on Hippolassa ja sitä.kautta on tullut jonkin verran uusia lukijoita, ei mitään ryntäystä kuitenkaan. Jalustin.net kuulostaa kivalta uutuudelta myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan innolla opintojen alkamista, olen kauan halunnut päästä opiskelemaan ohjaajaksi mutta aina on ollut asiat x, y ja z hakemisen esteenä. Ei tämä nytkään mikään ihanneajankohta ole mutta näillä mennään! Tsemppiä sullekin arjen ja perheen ja opintojen kanssa surffailuun!

   Poista
 4. Onnittelut opiskelupaikasta! Sinusta tulee varmasti hyvä ratsastuksenohjaaja! Ja tuo Jalustin.net vaikuttaa saaneen heti aikamoisen määrän blogeja listoilleen, muitakin sellaisia jotka ovat ilmeisesti Hippolaa vierastaneet. Ehkäpä itsekin lisään sinne blogini, miellyttää tuo ajatus ettei tiimiblogeja ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ainakin mulla on intoa ja halua olla hyvä ope :)

   Poista
 5. Onnittelut tosiaan, varmasti saat vuoden verran asiat sumplittua niin että opiskelu onnistuu! Ja varmasti sinusta tulee hyvä opettaja/valmentaja!
  Sun blogi on kyllä ehdottomasti yksi mun lempiblogeja ja ihmettelen suuresti, ettei lukijoita ole rekisiteröitynyt useampia.
  Mulla on itselläni hiukan ikävä blogin kirjoittamista. Vaikka välillä (hyvin hyvin harvoin) tulikin niitä tylsähköjä kommentteja, oli palaute lähes aina niin mukavaa ja kannustavaa ja ihan käsittämätöntä, miten moni jätti kommentteja ja kertoi lukeneensä kaikki kirjoitukset vaikkei koskaan ollutkaan kommentoinut.
  Mutta mulla on myös sama, en vain pysty ohittamaan hiukan ilkeään sävyyn kirjoitettuja kommentteja olankohautuksella, vaan jään märehtimään ja murehtimaan, vaikka kommentti ei olisi edes mitenkään erityisen ilkeä. Ihan hölmöä. Miten pienestä sitä voikaan ottaa itseensä. Ehkä se johtu siitä, että kun itse yrittää olla avoin ja rehellinen, ja sitten saa iskun vyön alle joltain anonyymiltä, tuntuu se niin valtavan epäreilulta.
  Tsemppiä kura-aikaan sulle ja Penalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin olen ajatellut, että vuodesta nyt selviää miten vaan. Ja ainakin alustavasti näyttäisi siltä, että saan jonkun verran hyväksiluettua opintoja, kun mulla on tuo (hevos)agrologin tutkinto alla.

   Mä kaipaan sun blogia! Oletko ajatellut kirjoittaa esim. kutsutuille lukijoille?

   Poista
 6. Onnittelut opiskelupaikasta! Uuden opiskeleminen tuo aina jotain uutta jo vanhoihinkin tuttuihin asioihin.
  Minäkin rohkaistuin laittamaan blogini tuonne Jalustin.nettiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Ja huomasinkin tänään sun blogin kun selailin Jalustin.nettiä.

   Poista
 7. Olipa mukava lukea uusista tuulista,onnea opiskelupaikasta! Pitääpä käydä tutustumassa tuohon blogiportaaliin :) -Kathy

  VastaaPoista