lauantai 12. joulukuuta 2015

Hiukan villi

Hopsista, onpa ollut paatoksellista asiaa viime kirjoitukset! Nyt arkisempiin tunnelmiin.

Missä menee Pena? Penan kanssa ollaan menty laukkaa. Ja laukkaa ja laukkaa. Yritän pysyä positiivisena ja ajatella, että vielä tulee talvi ja jäätikkö ja sitten ei ehkä pysty vähään aikaan tekemään laukkaa. Joten nyt kun pohja on vielä hyvä, niin ollaan keskitytty treeneissä laukan vahvistamiseen. Laukkaa eteen ja laukkaa takaisin, voltteja ja rehellistä taipumista laukassa ja valmennuksessa jopa pientä "laukkaväistöä". Ja kai sekin eräänlainen saavutus on, että tänään, joulukuun kahdestoista, hyppäsin ulkokentällä. Pohja siis oli vain hieman raskas, muuten ihan kelpo miniesteharjoitteluun.

Eipä näistä reeneistä jäänyt kauheasti kerrottavaa jälkipolville. Pena olisi halunnut olla vähän villi ja minä olisin halunnut olla vähän tosikko ja harjoitella laukanvaihtoja suunnanvaihtoesteillä. Penan energia riitti siihen villeilyyn ja kun se pöty loppui, poni meinasi että kyllä kuski hänet kampeaa yli noista nelkytsenttisistä, itte ei tartte mittään. Aika rääppimistä siis.

Ihan eka hyppy hieman villillä ponilla

Jep.

Sitten kun laitoin vähän painetta ja sanoin että nyt ne koivet liikkuu vaikka minä pidänkin pakettia kasassa, Pena suuttui.

Jaa mutta enpäs menekään jos käyt käskemään.

Joo en mene. 

No. Kyllä me lopulta rämmittiin pari ihan kelvollistakin pikkuhyppyä, mutta tähän estehommaan olisi joku napakka intensiivikurssi nyt poikaa. Vaikkapa jossain maneesissa ihanalla pohjalla ilman toppatakkia ja välikalsareita.Muutoin olen ollut Penaan ihan tyytyväinen. Se on yrittänyt olla treenien alkuun vähän laiska ja kyttäillä ja kipitellä, mutta kun kone on saatu käyntiin, se on tehnyt aika hyvin töitä. Erityisesti siirtymiset laukkaan ja laukasta pois ovat parantuneet eikä niiden ratsastaminen enää tunnu minusta niin työläältä.

Mielestäni nyt Penan liikkumisessa on taas hetkittäin sitä kaipaamaani poweria, tahtia ja voimaa. En tiedä johtuuko se estesatulasta jonka kanssa edelleen ratsastelen vai siitä, että nyt alkaa ruokintaan kuutisen viikkoa sitten lisätyn öljyn + be-vitamiinin vaikutus näkyä. Vai johtuuko kintereistä vai hieronnasta vai taivaankappaleiden asennosta. Positiivista myös se, että nyt on taas hikoiltu. Pena on ollut ennenkin huono hikoilemaan talvisin ja tässä ehti taas olla sellainen kausi kun se oli jotenkin aina tosi kuivakka vaikka mielestäni tein kunnollisen treenin. Olen ollut tarkkana ja lisännyt jokaisen vähänkin hölkkäilyä raskaamaan liikutuskerran jälkeen ruokaan elektrolyytit, ja lisäksi tarjonnut aina liikunnan jälkeen ämpärillisen haaleaa melassivettä. Pena juo itsekseenkin ihan ok, mutta tuskin tehostamisesta on haittaakaan.

Joka tapauksessa on ihan hyvä buugi - ei ihan kirkkainta huippua, mutta enpä tiedä onko kellään täällä joulukuun harmaissa. Perustöitä, perustöitä, jotta sitten kevään alkaessa ollaan täydessä loistossa. Tai jotakin.

4 kommenttia:

 1. Pena on niin hieno. Ja vitsit, miten hienoa, että olette päässeet hyppäämisen makuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pena kiittää! Hyppääminen on tavallaan vähän "pakko", kun muuten ei juuri saa vaihtelua treeneihin meidän maastoiludilemman takia.

   Poista
 2. Sitä "täyttä loistoa" meilläkin metsästellään kevättä kohti :) Pikkusen polttelis päästä hyppäämään, mutta otetaan nyt ihan rauhaksiin noitten jalkavaivojen takia. Ihanaa, että te olette päässeet hyppäämään Penan kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin sun blogista puomivideoita ja kylläpä oli Vihru innoissaan! Etteköhän tekin vielä pääse hyppäämään.

   Poista