keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Taas mennään

Hain tänään klinikalta psylliumämpärit ja aloitin Penalle kuurin, kuten loppuvuoden hiekkaepisodin yhteydessä oli puhe. Tulee tarpeeseen, Pena nyhtää ja nuohoaa koko ajan tarhassa jotain, ja edellispäivänä siltä oli poikkeuksellisesti tullut hieman normaalia löysempää kakkaa, josta oli myös jäänyt karsinan seinään märkä rantu. Maha ei oireile samaan tapaan kuin loppuvuodesta, mutta en nyt uskokaan että siellä on hiekkaa puolta metriä. Syötän jälleen sen kolme viikkoa Eclipsen kokonaista siementä painokilojen mukaisella annostuksella, eli Penan kokoiselle 450 g/vrk.

Ainakin tänään ensimmäinen satsi meni ihan ilolla alas, Pena suhtautuu ruokakupin sisältöön projektina jota pitää työstää, ja varsin touhukkaana se kävi valtavan viherpelletti-psyllium -vellinsä kimppuun. Höysteeksi merisuolaa, porkkanoita ja omat myslit niin onhan siinä hiukan enemmän työsarkaa kuin normaalissa alle litran iltaruoka-annoksessa!

Satulanvaihtoprojektikin nytkähti hiukan eteenpäin kun aloin järjestää meille satula-autoa käymään. Tarkoitukseni olisi sovittaa Penalle sekä koulu- että estesatulaa, ja toivon että pääsen nykyisestä satulasta eroon sellaisella hinnalla että en ihan hirveästi köyhtyisi vaikka ostaisinkin tilalle kaksi satulaa.

Maanantain valmennuksessa menin vielä laina-Kiefferillä, jonka kanssa laukat sujui erinomaisesti, mutta ravissa tuntui että jokin ei ihan täsmää. Etenkin tunnilla tehdyt väistöt oli tosi haastavia, vaikka yleensä Pena on vauhtiin päästyään esittänyt sujuvia väistöjä. Laukassa sen sijaan sain taas yllättyä iloisesti - tehtiin laukassa loivia kiemuroita pitkille sivuille eli harjoiteltiin siis vastalaukkaa. Pena teki erinomaisen sujuvasti molempiin suuntiin ihan täysimittaiset loivat kiemurat, ja kaikkinensa laukassa kaikki tuntui helpolta.

Laitumet kasvaa kohinalla ja on ykskaks tullut tosi lämmin. Pitäisi riipiä jostain aikaa syötellä hevosia ennen laitumellelaskua, joka toivottavasti voidaan tehdä vielä tämän kuun aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti