lauantai 25. toukokuuta 2013

Poni hyvä, satula ei

Kesä!

Meinaa mennä rankasti hermo tuon satulan kanssa. Tai ei kai se kenenkään vika ole että se ei istu, mutta miksi sen pitää lakata istumasta juuri kun kesä on aluillaan ja kelit ovat parhaat mahdolliset kunnolliseen ratsastamiseen? Ja tietenkin juuri nyt on hyvä treeni-into päällä ja kisoja tulossa. Toivon kaikki ruumiinosat ristissä että tilaamani satula-auto a) saapuu lupaustensa mukaisesti ensi viikonloppuna ja b) täyttää toiveeni ja sieltä löytyy Penalle uusi paremmin istuva satula. 

Halusin tänään ratsastaa huolellisen koulutreenin ennen huomista tuntia, mutta reisille (tai lavoille tässä tapauksessa) meni satulan takia. Se luistaa ihan mahdottomasti eteen ja tuntuu varmaan tosi kurjalta, sillä Pena vain pakeni kaikkia apuja ylöspäin ja kipitteli alta pois. Pena kyllä yritti tehdä niin kuin halusin, ja tarjosi venyttämistä eteen-alas kohti tuntumaa, mutta heti kun olisi pitänyt esim. taipua tuossa asennossa, se kohosi taas ylös ja jännittyneeksi. Suu jauhoi ja koko poni tuntui ahdistuneelta. Tulin kerran alas ja korjasin satulaa taaksepäin. Laukkaa kokeillessani alkoi tuntua siltä että poni karkaa ihan konkreettisesti kohta, joten hyppäsin taas alas ja otin koko satulan pois. Menin vielä takaisin selkään ilman satulaa ja kyllä, olen oikeassa että käytös johtuu satulasta - Pena rentoutui lähes välittömästi kun satula oli poissa, vaikka sen kanssa on menty ilman satulaa alle kymmenen kertaa eikä se ole siihen tottunut. Menin hetken aikaa vielä laukkaa ja ravailin molempiin suuntiin, ja poni oli ihan erilaisen oloinen. 

Onneksi meillä lainassa ollut Kieffer on vielä ostajaa vailla, joten saan sen huomenna takaisin käyttööni siksi aikaa, että meille löytyy oma. Ei sekään täydellinen ollut, mutta varmasti parempi kuin omamme tällä hetkellä. 


Nii, tyhmä satula!

Suolakivi suojassa autonrenkaassa? Jep jep.

Haava on jo ihan siisti ja melkein kuivakin

Lihavuuskunto tänään: painomitan mukaan kutakuinkin 450 kg

Penan ratsastamisen jälkeen minulla oli edessäni tällainen urakka:

Immu, Immu, Immu...



Tunnin raaputtamisen ja n. puolikkaan showshine-pullon jälkeen vanhaherra alkoi taas muistuttaa hevosta ja käytiin sen kunniaksi hieman käpsyttelemässä:

Luirukaula



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti