sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Hankihumpuuttelua

Huihai mikä tuuli ja puhuri on käynyt viimeiset vuorokaudet! Aukella paikalla oleva koti- ja tallinpiha sekä 250-metrinen peltojen poikki kulkeva pihatie ei tällaisilla lumituiskuilla ole kovin kiva yhdistelmä. Traktoria ja linkoa saa ulkoiluttaa monen monta kertaa päivässä ja silti 15 min ajon jälkeen tie on taas tukossa. Mutta ei, en suostu marmattamaan lumesta, olen niin onnellinen että vesisade ja kura viimein loppuivat.

Tuuli asettui hiukan iltapäivään mennessä joten päätin mennä ratsastamaan. Pena oli kuntoonlaitossa ihan ok, sain harjata mahan alta melko normaalisti ilman kipuviestejä. Myöskään kuopimista ei tänään esiintynyt.

Kentälle oli tuiskannut mahtavasti lunta, ja aiemmin päivällä käyneet asiakkaat olivat kiltisti ratsastaneet niillä vähän vähemmän lumisilla alueilla. Me oltiin Penan kanssa erilaisia ja suunnattiin suoraan kinoksiin! No, oikeastaan menin sinne koska oli pakko, Pena oli pimeässä, tuulessa ja lumisateessa melkoisen virtavan oloinen enkä jaksanut sen koikkelehtimista, joten päätin että sen on hyvä vähän purkaa energiaansa jalkojen nosteluun ja lumessa kahlaamiseen. Paikoin lunta oli ponia mahaan, ja niissä kohdin Pena koitti kahdesti pistää pötkölleen... Otettiin alkulämpöjen jälkeen myös vähän ravia hangessa, toinen pitkä sivu oli sopivasti koko matkalta syvemmän lumen peitossa joten siinä oli kiva päästellä. Komeasti nousee ponin jalka! Menomme ei ehkä ollut kovin hallittua ja asiallista mutta ainakin oli kivaa ja erilaista kuin normaalisti. Käveltiin ja hölköteltiin puolisen tuntia päämäärättömästi kenttää ristiin rastiin, ja Penakin pikkuhiljaa tasaantui eikä enää tuijotellut ja säpsähdellyt.

Penalta jaloissa on ehkä sata hokinpolkeamaa. Liikutuksessa käytän sillä bootseja joka jalassa mutta tarhaan en ole niitä pukenut kun en millään viitsisi, kahdentoista hevosen kanssa on aamuisin ihan riittävästi hommaa ilman että pitäisi vielä yhden hätähousun jaloissa kyyristellä. Mutta ehkä pitää vaan nöyrtyä... Minkälaiset olisi hyvät tarhasuojat, jotka suojaisivat ruununrajan lisäksi ylemmäs vuohiseen saakka? Ylimmät hokinpolkeamat Penalla on vuohisissa.
Polkeamat saattavat tietysti johtua myös siitä, että Pena on aika pitkässä kaviossa. Kengittäjä tulee keskiviikkona, meille uusi tapaus, naiskengittäjä. Katsotaan kuinka hän Penan kanssa pärjää! Ja on meillä tietysti taas yksi kenkäkin hukassa, kuinkas muuten.

Hiukan harmittaa tilaamani satulahuopa. Huopa on siis tällainen W-profilen koulusatulahuopa, musta-harmaana:

Kuva satulasoppi.net

Full-koko on liian iso, se näyttää hullulta Penan päällä. Mutta koska olen hätähousu, leikkasin tietty kaikki laput irti ennen kokeilemista, joten en voi vaihtaa sitä pienempään... Jos jollain olisi mahdollisesti vaihtaa tuo pony-kokoiseen taikka johonkin muuhun saman hintaluokan (n. 50 e) laadukkaaseen, uudehkoon pony/cob-kouluhuopaan niin saa hihkaista! Värin suhteen en ole kovin kranttu, jos ei nyt ihan pinkkiä...

2 kommenttia:

  1. Tää voi tulla vähän myöhään, kun nyt vaan satuin selaamaan näitä vanhempia tekstejä ja asia ei ehkä liene ajankohtainen, mutta metsästin Ponin omistajalle Emmille netistä tuossa syksyllä juuri sellaiset yhdistelmäsuojat joissa on sekä jännesuoja että buutsintapainen yhdessä. http://www.chicksaddlery.com/page/CDS/PROD/SMB653
    Tämäntyylistä

    VastaaPoista
  2. Kiitos Enni! Olen muistaakseni törmännyt vastaaviin jollain western-tavaroita myyvällä sivustolla, mutta ainakin ne suojat olivat tosi hintavat joten en raaskinut. Ehkä ensi talveksi pitää harkita tuollaisia, varsinkin kun ensi talveksi ajattelin laitattaa Penalle kuusi hokkia per koipi nykyisten neljän sijaan.

    VastaaPoista