tiistai 27. marraskuuta 2012

Sitähän se

Hiekkaa.

Ja paljon.

Olo on aika pökertynyt, ahdistunut, huolestunut.

Hiekkaa oli röntgenkuvissa arviolta 40 cm x 8 cm kertymä. Sain Penan kuitenkin kotiin, mukanani ämpäritolkulla psylliumia sekä magnesiumsulfaattia. Kolme viikkoa syödään psylliumia, ensimmäinen viikko myös magnesiumsulfaattia, sitten viikko ilman ja uudestaan kuviin.

Ähkyriski on tietenkin hirveän suuri, ja sehän tässä ahdistaakin. Mitä ihmettä teen jos se nyt saa ähkyn kun hiekka lähtee liikkeelle? Minähän en tietenkään yksin päätä (vielä) Penan asioista, mutta omalla kustannuksellani en ähkyleikkaukseen lähde. Osin ihan taloudellisista syistä, mutta myös syistä, joita pidän realismina - toipumisennuste on mielestäni liian huono, uusimisriski suuri, komplikaatioriskeistä puhumattakaan.

Nyt kuitenkin yritetään kotona häätää hiekkaa ulos. Jos ei onnistu, on pakko viedä Pena viikoksi klinikalle jossa sitten letkuttavat psylliumia sen mahaan.

Jossittelen vain. Mitä jos se kuolee tähän. Mitä jos en olisi vienyt sitä klinikalle. Mitä jos en olisi välittänyt siitä että se on äkäinen. Mitä jos ja mitä jos.

Palaan näihin asioihin kunhan vähän rauhoitun ja saan ajatuksia järjestykseen.

*

Miten yllättäen Pena onkin tullut niin rakkaaksi ja tärkeäksi.

4 kommenttia:

 1. Aikamoinen määrä. Hyvä että luotit omaan tunteeseesi ja veit kuvattavaksi. Lohdutuksen sanana voin sanoa että omalla (jolla ei ollut hiekkaa noin paljon mutta suurehko kertymä kuitenkin) psyllium-kuuri tehosi tosi hyvin eikä mitään ähkyoireita tullut. Kontrollikuvaa kun otettiin niin röntgenhoitaja kysyi ihmeissään "Niin siis onko tällä ollut hiekkaa?" kun mitään ei enää löytynyt.

  Penalle onnea hiekanpoistoon, pidän peukut pystyssä että homma onnistuu. Ja sinulle tsemppiä.

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti penalla menee hyvin terveytyminen... itekkin yllätyin että siellä oli noin paljon hiekkaa.. jakun oli vertailu kohdekkin nii olin kuin ällikällä lyöty ... :o

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä sekä sulle, että Penalle :)

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kaikille tuesta ja tsempeistä!

  VastaaPoista