perjantai 9. marraskuuta 2012

Hierontaa ja satulavyöongelmia

Penalla kävi keskiviikkona hieroja. Selästä ei enää löytynyt mitään arkovaa paikkaa, tämä hyvä! Toispuoleisuustulkinnoissani olen ollut oikeilla jäljillä, joskaan mitään kovin merkittävän hälyyttävää ei lihaksistosta löytynyt. Mutta joka tapauksessa niin kuin olen ounastellut, oikealta puolelta lavanseutu sekä kaula olivat kireämpiä ja tukkoisempia kuin vastaavat lihakset vasemmalta puolen, ja samoin ristikkäiseltä puolelta eli vasemmalta pyllyn seudulta löytyi kireyttä.

Ratkottiin hierojan kanssa myös Penan vatsanalusongelmaa, eli sen hirmuisen suurta herkkyyttä satulavyön laitoissa ja muutenkin mahan alta / kainaloista kopeloimisessa. Kuten edelliselläkin hierontakerralla, olivat nytkin Penan rintalihakset kireät. Nyt löydettiin myös pieni kuoppa rintalihasten välistä, juuri satulavyön kohdalta (ja karvapyörteen keskeltä, tietenkin). Voisiko kyseessä olla jokin vanha lihasvamma, jota Pena aristaa? Tai jota sen kipumuisti aristaa? Koska satulavyön kiristämistä Pena ei protestoi, mutta laittamista kylläkin, vaikka kuinka hitaasti ja lempeästi yritän.

Satulavyödilemma siis jatkuu. Olen hankkimassa uutta vyötä, mutta kriteeristöni tuntuu mahdottomalta. Vyön pitää olla siis kouluvyö, s-mutkainen, mieluiten nahkaa ja ilman joustoja. Leveä, pehmeä ja hevosta vasten miellyttävä. Olen löytänyt näitä tasan kaksi, toinen Prestigen ja toinen Passierin, ja hintaa iloisesti lähes 150 e. Siis pelkästä satulavyöstä!

Passierin vyö, kuva lainattu satula.com


Penan ongelmat ovat siinä että vyö ahdistaa. Ja satula tahtoo vieläkin toisinaan siirtyä eteenpäin kun tulee tiukka paikka. Eli mutkavyö tarvitaan ja joustoja ei saisi olla, koska nykyisen s-mutkavyön teho tuntuu menevän joustojen myötä hukkaan. Nykyinen vyö on myös aika kapea ja voimakkaasti sisäpinnaltaan tikattu - ei selkeästikään miellytä Penan herkkää vatsanalushipiää.

Haaveilen Wintecin ilmapaneelivyöstä (vaikka siis sekin menee hintaluokassaan tuonne liki 150 e eikä edes ole nahkaa, Batesin nahkaversiosta ei kehtaa edes haaveilla), se on muotoiltu, leveä, kehuttu mukavaksi ja jotenkin sen ominaisuudet kuulostaisivat siltä että kannattaisi kokeilla. Mutta ilmeisesti vyö on kauttaaltaan elastinen. Mites sellainen ominaisuus sitten toimii jos vyö kuitenkin lupaa pitää satulan paikallaan? Saako sen riittävän napakaksi mutta ei viheltävän tiukaksi? Tasaavatko ne ilmapaneelit todella niin paljon että käyttömukavuus säilyy?

Wintec Cair ilmapaneelikouluvyö, kuva lainattu tanjanratsutila.com


Sattuisiko jollan blogissa vierailevalla olla kokemuksia esim. noista wintecin vöistä, tai muuten vaan halua kommentoida tai vinkata jotain liittyen tähän vyödilemmaan?


2 kommenttia:

 1. Jotenkin Eksyin lukemaan tätä sun satulavyö ongelmaa ja kun noilla meidänkin koneilla on koko ajan joku ongelma, niin ajattelin kertoa omat kokemukset.
  Meillä on yhdellä herkkänahkaisella tuo Prestigen todellsa pehmeä ja hyvä s- vyö. Se on kestänyt ikuisuuden ja paranee melkein vain käytössä. Hirveesti ei olla edes puunailtu sitä ja silti pitää muotonsa ja pehmeytensä. On hyvä!
  Ja tuo toinen ilmapaneeli vyö. Olisin itse ehdottanut sitä myös, kun meillä on myös sellainen käytössä kiukuttelevalla tammalla. Meillä on tuo Batesin versio, mutta kai niissä ihan sama tekniikka on. Se on tuntunut hyvältä vyöltä ja tuntunut toimivan tuohon kiukuttelijaan ainakin. Ei luimi enää niin paljon ja liikkuu kivasti (silloin kun se on muuten terve...) Ainut huono puoli siinä on, että meillä ainakin saa laittaa aika pinkeelle ja varsinkin sellaisilla hevosilla mitkä pullistaa paljon tai satula tuppaa liikkumaan eteenpäin, niin tuo ei ole ehkä paras vaihtoehto. Esim meidän takakorkealle suomiputelle tuo ei sopinut, kun heitti satulaa vielä enemmän eteenpäin.

  Onnittelut kuitenkin valinnoista! :)

  VastaaPoista
 2. Heippa, nyt vasta huomasin tämän kommentin! Kiva kuulla kokemuksia ja kiva kuulla myös että ei olla ainoita joilla on ongelmallista löytää hyvää vyötä.

  Penan kiukkuilun syy on nyt todennäköisesti hiekka suolistossa, mutta vaikka se saadaan sieltä toivottavasti ulos, niin herkkähän se edelleen on ja haluan että sen on mukava olla ja liikkua.

  Vielä en ole saanut vyöpakettia postissa. Tuosta ilmavyöstä pelkäsin juuri sitä ettei se pidä satulaa paikallaan, meillä tosiaan on ongelmana satulan työntyminen eteenpäin etenkin jos tulee jokin koikkaloikkatilanne. Pena on myös aavistuksen takakorkea, tai ainakin sillä on vähän eteenpäin viettävä selkä.

  Mutta kokeillaan :)

  VastaaPoista