lauantai 10. marraskuuta 2012

Ota molemmat!

Hups lipsahti.

Ratkaisin satulavyöprobleeman ainakin alustavasti ostamalla molemmat vyöt. Törmäsin Wintec-vyöhön hyvällä tarjouksella (99 e kun normihinta ko. kaupassa 149 e, halvimmillaan ennen tätä päivää olen nähnyt vyön 130 eurolla), ja sitten kun samassa kaupassa oli myös joustoton nahkainen S-vyö sellaiseen normi-nahkavyön hintaan (alle 100 e siis), niin jotenkin sitten kyllästyin jahkailuun ja ostoskoriin ja pois klikkaamiseen ja räväytin ja tilasin molemmat! Ja satulahuovankin vielä! Mikäköhän minuun meni, nyt vähän hirvittää että laitoin liki kaksisataa pelkkiin satulavöihin?

Puolustaudun sillä, että molemmat vyöt varmasti menevät kaupaksi jos totean ettei hankinnat olleetkaan hyviä. Ja myös vanhan nahkaisen taidan myydä pois, tosi siisti ja hyvä vyö, ei vain meille sopiva.

Äkilliseen ostosvimmaan vaikutti myös ehkä hyvän tunnin jäljiltä pehmennyt pääni. Meillä on tästälähin tunneilla seuraa, eestinhevostamma omistajineen on ennenkin käynyt Marin tunneilla ja nyt kun he muuttivat meille, voidaan käydä samoilla valmennuksilla, kivaa.

Kenttä oli kovahko vaikka ilma olikin jo plussan puolella, ja Pena oli vähän haluton liikkumaan. Keskityttiin ravissa kokoamiseen ja lisäämiseen, melko yksinkertaisilla harjoituksilla. Kokoamisessa yllätyn aina siitä miten paljon voin Penaa jo lyhentää! Helposti tyydyn köpsyttelemään jotain vakiovauhtia, vaikka se poni jo todella pystyy kokoamaan ja lyhentämään ravia. Ok, muoto ei ehkä pysy niin hyvin kuin normiravissa, mutta noin muuten saan siitä irti jo melko hyvää "pientä" ravia. Lisäykset sen sijaan olivat tänään työn ja tuskan takana koska poni ei vain edennyt... Kun kyllästyin pohkeella jyystämiseen, pyysin hetkeksi käteeni ekopiiskan eli luomuraipan eli pajusta taitetun oksan. Raipan mukanaolo tuo vauhtia, mutta kaikki muu sitten hajoaakin. Tikutitikuti täysillä karkuun. Vuorottelin ekopiiskaa välillä käteen ja välillä pois ja sain taas kerran noottia siitä että pitäisi vaan laittaa ne kannukset jalkaan jos poni ei mene pohkeesta mihinkään. Mutku mää en osaa!

Silti jäi hyvä mieli tunnista. Tarvitsen opetusta, tarvitsen keskittymistä ja keskittymisen saavutan parhaiten kun joku valvoo mitä teen. Tarvitsen jonkun sanomaan että vaadi, pyydä ja haasta.

2 kommenttia:

  1. Pakkohan sitä oli lukijaksi liittyä, niin hyvänoloinen blogi ;)

    Otatko sanavahvistuksen kommentoinnista pois niin on mukavampi kommentoida? :)

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa! Ja sanavahvistus poistettu, se on näköjään oletusasetuksena niin en ole kiinnittänyt siihen huomiota...

    VastaaPoista