torstai 12. helmikuuta 2015

Enemmän valoa, enemmän virtaa

Paksukainen puun takana

Alkuviikolla paistoi aurinko ja oli uhkaavan keväistä. Lisääntynyt valon määrä, kohtuullinen lämpötila ja hyvä lumipohja ovat sallineet venyttää tarhausajan taas sinne 12-13 tuntiin. Voisi ajatella, että enemmän tarhailua olisi vähemmän virtaisa hevonen, mutta Penalla näyttää menevän päinvastoin. Se on ollut tirisevän energinen ja lähtenyt joka aamu tarhan portilta perää heittäen ja juossut kunniakierroksen ennen kuin on malttanut asettua syömään. Annoin sen olla pari lämmintä päivää ihan nakuna ulkona, muuten olen loimitellut läpi talven.

Paskankeruuapuri
Energiaa oli tänään juoksutuksessakin. Kielsin kekkuloimasta raville kun piti mennä alkukäyntiä, Penalla meni herne sieraimeen ja se nousi ihan kynttiläksi pystyyn... Siitä tuli sitten aika reippaasti palautetta minulta. Sikailla ei sovi vaikka energiaa olisikin!Kirahvi!Ei se kevät vielä tule eikä pidäkään, mutta ihanaa oli silti nauttia auringosta muutama päivä! Näkyykö lisääntynyt valon määrä teidän hevosten käytöksessä? Hyvässä vai pahassa?

2 kommenttia:

  1. Hypitään pystyyn ja riehutaan tarhassa täälläkin. Maastossa tuntuu menohaluja olevan muillekin jakaa. Välillä vaan nautiskellaan päikkäreistä portin edessä auringonpaisteessa. Toista myös kiinnostaa linnut tosi paljon, tuijottelee niitä taivaalla lentelemässä :D -Kathy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä lailla! Aurinkoa ottavat hevoset ovat merkki pidentyneistä päivistä ja auringon voimasta, kohta on kevät! :)

      Poista