maanantai 23. helmikuuta 2015

Älä oleta

Taas on masisteltu kokonainen viikko - vesisade vei edes semikelvon kentänpohjan pois, teki siitä vedessä lilluvan luistinradan, johon sitten roimi viikonlopun aikana loskaa päälle, joka taas jähmettyi oudoksi epätasaiseksi rapeaksi möykyksi. Ai että.

Pena on möllöttänyt tarhassa tekemättä mitään. Kaveri kysyi maastoon, sanoin että tulen sitten kun pystyn edes yhtenä päivänä vähän juoksuttamaan Penaa ja näkemään, onko se villi vai supervilli. No eilen oli se juoksutuspäivä, Pena oli laiska, tänään piti mennä maastoon mutta kaveri tulikin kipeäksi. Sillä lailla, on taas harrastamisen riemu ollut kukkeimmillaan.

Olin juuri vetänyt ratsastushousut jalkaan kun tuo maastonperuuntumispuhelu tuli, joten päätin että kokeilen kuitenkin voiko kentällä tehdä jotain. Olin varma että Pena on sanalla sanoen sysipaska, poukkoileva ja vino ja holtiton, ja huonolla pohjalla en pysty tekemään asialle mitään, ja että koko ratsastuksesta jää vain kurja mieli.

Ei siis kovin hääppöisistä asetelmista lähdetty ratsaille.
Vaan kauanko tätä lajia pitää harrastaa, että oppii ettei kannata olettaa ennakkoon mitään, ei hyvää ei pahaa.

Pena oli hyvä. Se oli kärsivällinen ja tuntui siltä että se nautti kun pääsi töihin. Siis hevonen jota jatkuvasti moitin työmoottorin puutteesta. Pystyin käyttämään kentästä tosi typerästi yhtä kolmasosaa pituussuunnassa (...) joten käyttämämme reitit olivat aika mielikuvituksellisia. Mutta niinpä vaan sain hyvän pienen treenin suoruuden, odottamisen, rehellisen rauhallisen taipumisen ja seis-käynti-ravi -siirtymisten parissa. Vähiten huono pohja oli sen pahamaineisen puupenkin kohdalla, jota Pena normaalisti kyttää silmämunat pullottaen, vaan nyt ei mitään. Pelkkää keskittynyttä työntekoa. Olin ällistynyt. Ja iloinen!

Mutta en silti pistäisi pahakseni aikaista kevättä, tämä tällainen epätalvi nollakeleineen saisi jo riittää.

2 kommenttia:

 1. Ehkäpä pieni tauko oli juuri sitä, mitä Pena tarvitsi löytääkseen kadonneen motivaation?

  Mutta olen kyllä niin samaa mieltä siitä, että säiden herra saisi jo päättää, haluaako kevään vai talven. En tiedä ketään, jonka mielestä tämä jäinen välimuoto olisi hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tänä talvena harrastettu tarhamöllöttämistä oikein urakalla kun ei vain aina ehdi eikä pysty. Toisinaan täyslepo on toiminut miettimistaukona ja tuonut alle paremmin kulkevan hevosen, toisinaan taas tuntuu kuin aloittaisi ihan alusta uudelleen ja uudelleen. Turhauttavaa joka tapauksessa kun kelit ei yhtään palvele kunnon ratsastamista!

   Poista