maanantai 5. tammikuuta 2015

Poni paikallaan

Ja kas näin polkaistaan käyntiin vuosi 2015 meidänkin osalta!

Tänään kävi sellainen suuri ihme että kiipesin Penan selkään jotakuinkin kolmen taukoviikon jälkeen. Olin odottanut kekkulointia ja villeilyä ja siksi juoksuttanut vähän alle, mutta kun pääsin selkään, aloin jo vähän kaivata talliin jättämääni raippaa. Ei siis sinkoilua, vaan ennemminkin eteenpäinpyydettävä poni.

Kiltti poni!
Ei todellakaan tehty mitään ihmeellistä, hain omia palikoitani kasaan ja tunnustelin, onko Pena kadottanut löysäilyn aikana kaiken. Ei ihan kaikkea, sain onnekseni huomata. Ravi alkoi alun kipittelyn jälkeen polkea olosuhteisiin nähden yllättävän kivasti ja nostin molemmat laukatkin. Oikea laukka oli kulmikasta eikä lähtenyt eteen niin kuin toivoin. Myös käynnissä oikea oli vaikeampi kierros, kun pyysin Penaa hidastamaan ja astumaan sisätakajalkaa rungon alle ristiin.

Irtokirmailua jonain päivänä (ja kameran säädöt ihan hakusessa)

Ruohot ja aidat ja mitensenytoli


Hyvän mielen Pena! Olen ollut ajatuksissani ja alakuloinen, ja ehkä pelännytkin ratsastamaan lähtemistä. Jos kaikki olisi hevosen selässäkin ikävää eikä sujuisi. Vaan nyt pääsin hetkeksi eroon muista murheistani, tuli kevyesti lämmin, tuli hyvä mieli.

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Oikeeta heppaterapiaa. Toisaalta myös kunnon kyyditys olisi varmaan saanut kuskin ajatukset kasaan :D

      Poista
  2. Silloin kun vähiten odotat, silloin ne palkitsevat meidät <3

    VastaaPoista
  3. Olenkin jo odotellut uutta postausta :) Sain vuodenvaihteessa parit vinkit kaverilta, ei välttämättä toimi kaikille, mutta jaetaan kuitenkin, laukan parannukseksi siis nämä. 1) Vastalaukkaa pitkät sivut, kulmat käynnissä, myötälaukkaa lyhyet sivut 2) Laukata neliötä ympyrän sijaan. En ole itse ehtinyt vielä kokeilla, mutta ajatuksen tasolla pitäisi olla melko tehokasta voiman lisäämiseksi laukkaan. -Kathy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että on odotettu! Tuo neliön tekeminen on hyvä harjoitus, sitä olen joskus tehnytkin. On pakko ratsastaa ulkoavuilla. Vastalaukka-käynti-myötälaukka on meille vielä liian vaikea, koska käynti-laukka-käynti -siirtymiset ei suju kauniisti, vaan Pena lyhenee liikaa. Yksittäiset nostot käynnistä onnistuu, joskus :D

      Poista