perjantai 11. heinäkuuta 2014

Se pyörii sittenkin

Kuolaimettomilla testailu jatkuu edelleen. Olen siinä rajalla, että kohta hurahdan tähän hommaan ihan tyystin...


Takaosan väistätystä, sisätakajalka astuu syvälle rungon alle

Pena alkaa saada jutun juonesta kiinni. Edelleen se on ollut joka kerta tosi kilttinä - odotan siis yhä sitä kertaa, kun se laittaa vaihteen silmään ja toteaa, ettei kuolaimeton jarrutakaan samalla lailla kuin kuolain. Tähän saakka ollaan oltu mukavasti samassa kurssissa kaikki testikerrat. Ei-niin-edustavat ilmeet, mutta alahuuli!


Ei tehty mitään ihmeellistä, lähinnä pyörittelin ympyröillä ja hain rentoutta ja rehellistä taipumista. Vasen oli tosi paljon vaikeampi, ja siihen suuntaan otinkin oikeaa kierrosta enemmän hidastuksia, joiden aikana väistätin vähän takajalkoja ympyrältä ulos jotta sain sisäpohkeen läpi ja Penan mahan taipumaan ulos, ja siitä yritin ratsastaa eteen säilyttäen taivutuksen. Joskus toimi, joskus ei.


Pyllyt
Olin kuitenkin todella tyytyväinen, sillä Pena on selvästi pääsemässä jyvälle siitä että voi liikkua oikeinpäin myös ilman että sillä on kuolain suussa. Tänään se tarjosi päätään alaspäin tosi useasti - rauhaton se vielä pääasiassa on, mutta suunta on oikea. Kunhan se löytää (ja minä myös) oikean tavan tukeutua ohjaan, uskon että saadaan muoto pysymään vakaana. Pääasia kuitenkin on, että nyt saavutetut lyhyet pätkät peräänannossa olivat nimenomaan avoimemmassa, matalammassa muodossa sen normaalin virkkuukoukun sijaan. Siirtymisissä pakka vielä hajoaa ja Pena kohoaa ja jännittyy. Etenkin siirtymisissä ylöspäin.

Tänään ratsastin myös laukat lyhyesti molempiin suuntiin. Edelleen vasen oli vaikeampi, mutta ei mitenkään järkyttävän huono tänään. Oikeassa laukassa minun oli helpompi istua, se vaan rullaa paremmin. Ravissa saavutettu muoto ei laukassa pysy, mutta ei se mitään. Senkin aika tulee vielä, uskon niin.

Jotain jännää edessäpäin

Pena on niin kesähevonen tuon punaisen värinsä kanssa! Vihreää taustaa vasten sen punaisuus pääsee oikeuksiinsa. Minun kaunis! Vaikka onhan se tavallaan aika tylsän näköinen hevonen, ei muita merkkejä paitsi nuo pienet sukat takana. Mutta minusta se on silti ihan hirmuisen kaunis otus.

Meillä on myös videota tämänpäivän humppailusta. Latasin ne ihan muokkaamattomina, sellaisenaan. Ei siis kannata odottaa ihmeellistä esitystä tai mahtipontisia kuvioita. Luvassa on vain rentoa hölkkää kaikissa askellajeissa, tai ainakin siihen oli pyrkimys. Miltä näyttää? (pahoittelen jälkimmäisen videon lopussa esiintyvää vauvakommentaattoria...)


Kiitokset ja ratsailta. 
PS. Tämä oli 200. postaukseni!!

6 kommenttia:

 1. Kiva nähdä videokuvaa! Penahan näyttää pääosin aika rennolta ja rauhalliselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle itsellenikin on tärkeää nähdä välillä videolta, miltä oma meno näyttää. Etenkin tahdin ja lennokkuuden kuvittelen välillä olevan tosi paljon enemmän ja paremmin kuin mitä se tosiasiassa onkaan :D Ja juu, Pena oli rento ja kiltti! Tosin sillä helposti rentous muuttuu vetelyydeksi...

   Poista
 2. Hyvältä näyttää, nimenomaan muoto on matalampi ja rennompi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja sitä vartenhan ryhdyinkin tähän kuolaimettomilla ratsastamiseen, että saisin Penan liikkumaan pidempänä ja matalampana, ja että tätä kautta saisin sen lanneselkää rennoksi ja auki, ja vatsalihaksia töihin, ja takajalkoja paremmin kantamaan. Eli matkaa on vielä mentävänä ;)

   Nyt videolla Pena "tarjoaa" päätään alaspäin - olen liinassa opettanut sille eteen-alas -muodon, ja se ehdottaa sitä tipauttamalla päänsä ihan alas asti. Ratsailta en kuitenkaan antanut sen mennä ihan nenä maahan saakka vielä alkuvaiheessa, joten muodosta tuli aikas nykivä. Parempaan suuntaan kuitenkin, kaksi ensimmäistä ratsastuskertaa ilman kuolaimia oli sellaista pää pystyssä ilman selkää humppaamista, että kyydissä oli vaikea istua kun pompotti niin.

   Poista
  2. Kyllä se muotokin siitä tasoittuu, kun vaan jaksaa harjoitella. :) Noinkin nopeasti olette kuitenkin edenneet jo tähänkin pisteeseen.

   Tosi monelle hevoselle kuolaimeton tuntuu olevan ratkaisu siihen liian lyhyeen virkkuukoukkumuotoon. Joistakin saattaa tulla vaan tosi painavia, mutta luulen, että se on enemmän ratsastajan nopeudesta ja kädestä kiinni.

   Poista
  3. Mä olen vaan kiitollinen jos Pena kävisi vähän painavammaki kädelle ;) Se on niin herkkä sieltä suustaan että jo pelkkä ohjan paino tuntuu välillä olevan sille liikaa... Pidä siinä sitten tuntumaa.

   Poista