keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Levikekengät

Kenkien saapumiseen menikin yksi ylimääräinen päivä, joten Pena sai uudet poponsa vasta tänään. Ei sillä että me mitään olisi tehtykään, mittari näyttää +28 astetta, hevoset huilaa tallissa ja laiduntavat vain yöt. Paarmoja on mustanaan aamuyhdeksästä iltayhdeksään. Sääliksi käy niitä hevosia joita käristetään laitumilla (saati sitten tarhoissa!) ilman suojaa näillä keleillä...

Näin virkeä kaveri oli vastassa kun piti siirtyä käytävälle kengitykseen

Pena oli tällä kertaa kohtalaisen kiltisti, tosin on se oikean takajalan pitäminen selvästi epämukavampaa kuin vasemman. Mikäli kengityksen kautta ei nyt aleta saada muutoksia liikkumiseen ja suoruuteen, lähden "oikea takajalka edellä" klinikalle selvittämään, missä vika.

Kilttinä ja jopa kiinni sidottuna!

Lopputulos näytti levikekenkien osalta tältä: Levikekengän ulkohaara on siis sisähaaraa leveämpi, ja tulee yli kaviosta, jolloin se tukee kavion ulkosyrjää paremmin eikä painopiste pääse kääntymään ruununrajan alle. Penan kaviot ovat kuluneet niin paljon, että ylitys näyttää tosi isolta, ihan noin suuri se ei olisi normaalin muotoisessa kaviossa. 

Havainnekuva levikekengästä, kuva kopioitu täältä


Näillä mennään nyt toistaiseksi, toivotaan että vinousongelmat alkaisi hälvetä. 

2 kommenttia: