keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Hyppyjä tukka putkella

Eilen rakensin kentälle pienen jumppaestelinjan tarkoituksenani ottaa pari hyppyä ratsastuksen päätteeksi ja piristykseksi. 
Alkuun tein siirtymisiä kolmikaarisella. Vähitellen alkaa taas saada tatsia tuohon otukseen ja muistaa, miten se toimii! Sain kunnon muistutuksen siitä, että siirtymiset Penalla on ihan todella ratsastettava myös jalalla, muuten ne menee ihan lörinäksi. Etenkin laukasta raviin siirtymiset oli ihan hirveitä, tässä kuvatodiste:

Pää ylös, selkä alas ja kuski istuu vinossa, jalat metrin irti kyljistä ja kädet sylissä. Ei näin!

Sitten kun poni alkoi toimia jotenkuten, otin muutaman kerran tuon jumppalinjan laukassa molemmista suunnista. Linja näkyykin kuvissa, eli innarina kavaletti-ristikko-kavaletti. Huh, kouluratsastaja meinasi saada kyytiä!

Tukka putkella!

Lähestyminen sujui vielä ihan hallitusti, sitten metri-kaksi ennen ekaa kavalettia Pena nappasi kuolaimen hampaiden väliin, nosti pään ja imaisi linjaan sisään niin että minä vain vikisin kyydissä. Kerran se myös ampaisi ulos linjasta sellaista kylkimyyryköyrylaukkaa, että jos olisi tullut pukki, olisin tärähtänyt tantereeseen. Ei tullut, selvisimme pelkällä vaihtoehtoisella reittivalinnalla, jossa sekä suunnan että vauhdin määräsi Pena. 

Yksi kuva sentään melko tasapainoisesta hypystä

Hypyt ajoivat siis asiansa - kivaa oli! Eikä tarvinnut maanitella Penaa eteenpäin.

Loppuhölkkä


3 kommenttia:

 1. Hihii, meilläkin esteet saa hevosen silmät loistamaan ja välillä sitä toivoisikin, että ennen kouluradalle menoa voisi hypätä pari estettä :)

  VastaaPoista
 2. Hmm, taas muistui mieleen että täytyisi itsekin hypätä joku päivä... Aina se tuppaa jäämään kun kouluvääntö on niiiiin mukavaa ;)

  VastaaPoista
 3. Mulla on niin ristiriitainen suhtautuminen hyppäämiseen. Katson toisten hyppyvideoita innoissani, suunnittelen tehtäviä ja sitten kun nostan laukan ja lähestyn ensimmäistä estettä, jysähtää mieleen että ei hemmetti mitä oikein teen :D

  Olisi kiva joskus hypätä ihan oikealla hyppyhevosella - sellaisella, jonka kanssa ei tarvitsisi pelätä että se sotkeutuu omiin jalkoihinsa koska ei itsekään tiedä mitä tekee, ja joka imisi esteelle varmasti ja hyppäisi hyvällä tyylillä.

  VastaaPoista