sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Kiittämättömät paskiaiset

Tarha muistuttaa savista uima-allasta, joten olen tarhannut hevosia kentällä pari päivää. Ajattelin että onpa niiden nyt kiva olla ja käppäillä kuivalla vähän vähemmän märällä pohjalla.

Tänä aamuna oli vastassa tällainen näky:Tyypit ovat syöneet reiän lauta-aitaan! Mitä seuraavaksi, reikä seinän läpi heinälatoon? Ei varmaan tarvitse erikseen mainita että kyseisenä aamuna minun oli tarkoitus muiden menojen vuoksi tehdä tosinopee aamutalli. Tein sitten tosinopeen aamutallin JA tosinopeen pikapatentin tilkitsemään pakoreitin. Jos kopukat löytyvät siitä huolimatta pellon puolelta niin paluu savilutakkoon tapahtuu nopeammin kuin ehtii aitaa haukata.

Aita aidan suojana ja epäilty nro 1

Minun on ollut tarkoitus uusia kentän aidat joka tapauksessa, koska nykyiset ovat jo ajan, lumen ja kosteuden hapertamat ja rumentamat. Näköjään uusimistyö vaan tapahtuu nyt ennemmin eikä myöhemmin.

Onko blogin lukijoissa sellaisia joita kiinnostaisi esim. kululaskelma uudesta aidasta? Voisin ottaa lukuja ylös ja laittaa näkyviin. Budjettini on tähän(kin) hommaan varsin rajallinen, mutta laihahko lompsa kuuluu meidän arkirealismiin, enkä usko olevani ainut jolla ei ole varaa toteuttaa kaikkia visioitaan vaan jonka täytyy toisinaan tyytyä kompromisseihin.

PS. Sissellä on myöhäisen marraskuun ultimaattinen kiima. Pena-parka ei tiedä kuinka suhtautua kun normaalisti varsin tuima rva Päällikkö ykskaks repii helmoista, nyppii turvasta, kulkee kyljessä ja vinkuu, hörhöttää ja pissii kaaressa kun sitä päin edes vilkaisee.

I love you Pena (ainakin kiimani loppuun saakka), t. Sisse

12 kommenttia:

 1. Minua ainakin kiinnostaa ylipäätään kaikki laskelmat. :)

  VastaaPoista
 2. Lauta-aitaa? Jos mietitään, että vajaasärmäinen lauta näyttäisi olevan pika guuglauksella 0,59€/m.

  Normi kenttä 20x40 tekee ympärysmitaltaan 120m x 2 (kaksi riviä lautaa). Ylimääräistä saa laskea laudoitustavasta riippuen. Karkeasti nyt ainakin vähintään 250m lautaa tekee tuolla hinnalla sen 147,5€. Siihen päälle tolpat, joiden hinnat vaihtelee aika hurjasti. Joku perus paksu kyllästetty taitaa olla n.5€? Näitä esim. noin 3m välein tekisi n. 40klp eli tuolla hintaa 200€.

  Sit tietty maalit ja ruuvit tai naulat päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tee enää lauta-aitaa, juuri siitä syystä että haluan tarpeen mukaan tarhata hevosia kentällä ja näköjään nuo meidän majavat eivät osaa lauta-aidassa olla :D

   Poista
 3. Kymmenen pisteen vihje lautahankinnoille; etsi lähistöltä kattorempan kohteeksi joutunut okt-talo, ja selvittele irtoaisiko vanhat räystäsaluslaudat käyttöön. Meidän vanhat laudat (varmaan 400 metriä tavaraa) haki pois yksi hevosellinen pariskunta tosi onnellisina ja me taas riemuitsimme, kun ei ollut jätepuuta hävitettäväksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki lautaa tarvitsevalle! Olen kuitenkin visioinut sähkölanka-aitaa, vaikka ei se ulkonäöltään ole yhtä kenttämäinen kuin valkoinen lauta-aita. Käytännöllisyys saa nyt ajaa ulkonäön edelle.

   Poista
 4. Ehdottomasti kiinnostaa tietää kululaskelma uudesta aidasta, kaikki talliprojektiin liittyvät jutut kiinnostaa tosi paljon! :)

  VastaaPoista
 5. Ainahan raha kiinnostaa, siitä ei vaan yleensä suomalaisessa kulttuurissa hirveästi huudella. Hyvä, että joku huutelee.

  Nauroin kyllä tuolle kiimajutulle, sattuneesta syystä tunnen tilanteen hyvin... Kun Ruusa oli poikien kanssa samalla tallilla, sillä oli aina aivan karmeat kiimat. Jos se kuuli oriin äänen, se meni ihan johonkin transsiin eikä voinut muuta kuin pissata selkä köyryssä ja silmät lasittuneina. Ruunien kanssa tykkäsi seistä pissimässä niiden nenille. Pahimmassa kiimassa tarjoili itseään jopa tammalle, jota yleensä inhosi. Mutta nykyään en edes tiedä, koska sillä on kiima, kun on pelkkiä tammoja ympärillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän osaltani hiukan murtaa sitä kummallista käsitystä, ettei rahasta saa puhua. Hevosharrastus maksaa, hevosen pitäminen maksaa, ja yleensä kaikki hajoaa just silloin kun ei ole penninhyrrää ylimääräistä. Tai emmäätiiä olenko ainut niukkarahainen kotitallinpitäjä, ehkä :D

   Mä en kestä tammoja juuri tuon takia että ne on niin... tammoja! Aargh! Ensin ollaan naama nurjallaan joka asiasta mutta sitten kun tulee kiima niin rakastetaan kaikki vihamiehetkin, ja sitten kun vihamiehet hiukan uskaltaa hengittää niin komento palaa entiselleen. Ja Emmillä ainakin kuuluu kuvioon myös se, että vaikka se kiimassa on tosi rakastunut kaikkiin hevosiin, niin työnteko ei maistu ja ihmisille irvistellään, jos Hänen Korkeuttaan erehtyy kohtelemaan jotenkin ronskisti.

   Poista
 6. Älä ainakaan tee tuon kentän aidan kanssa yhtä fiksusti kuin minä, eli lankkunauhalla aitasin lähes koko kentän, paitsi pidennystä odottavan kohdan. Ajattelin, että ostan tyyristä nauhaa sen verran kuin tarvitsee, kunhan selviää paljonko kenttää pystyy jatkamaan pituussuuntaan. Noh, kenttä pidennetty ja nyt kun lankkunauhaa tarvitsisi, sitä ei enää valmisteta! Eikä löydy sitten mistään, aaaarrrggghhh. Hyvännäköinen juu se puolikas kentästä, missä lankkunauha, toisesta puolesta en edes puhu... Vielä en ole päättänyt, mitä tuolle nyt tekisi.
  Tuo tolppien/lankkujen jyrsiminen on kyllä niin vihonviimeinen, mitä jaksaa katsella ja korjata, I feel your pain :D Meillä tuo sh-tamma vielä niin mulkvisti, että kun närkästyy jostain ja haluaa kiinnittää itseensä huomiota (liian vähän saa omasta mielestään huomioimista, toisella ratsastetaan kentällä jne...), tulee ihan tahallisesti syömään tolppaa näköetäisyydelle. Kerran oli kausi, että aina kun tulin töistä pihaan, se alkoi nakertamaan tolppaa, vaikkei kuulemma koko päivänä ollut moista tehnyt, mitä mies oli sitä katsellut.
  -Kathy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi miten huonoa tuuria sulla! Ajattelin laittaa köysilankaa kolmeen juoksuun, ei oo kovin näyttävä eikä nätti mutta kukkaroystävällinen :) Ja siinä kulkee napakasti sähkö tarvittaessa, tuuli ei löysytä, saa tehtyä varmasti tarpeeksi korkean ja jos oikein innostuu, voi väliin joskus lyödä lautajuoksunkin.

   Myös Pena järsii aitaa ihan vaan ilokseen. Tänäänkin kun heitin myrskytuulen riepomia heinätukkoja takaisin kentän puolelle eikä Penalle riittänyt omaa tukkoa, se meni jyrsimään aitaa. Ja sitten se siirtyy lais-kas-ti pois puuhistaan ihan vasta kun olen huitaisemisetäisyydellä, mikään karjuminen tai kivienheittely ei siihen tehoa :D En ole muiden töiden vuoksi ehtinyt viikkoon sen selkään ja tekemättömyys näkyy tuollaisena tyhmänä nakerteluna. Täällä riittää kun yksi aloittaa niin toiset matkii heti, ja kolmet leuat tekevät melkoista silppua melkoisen nopeasti... Rasittavaa.

   Poista