keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Aivan tavallinen päivä

Sain Annan blogista kimmokkeen tehdä tällaisen normipäivä-selonteon. Tämä kertoo maanantaista 2.11.

7.00 Ipana herättää. Se on tapansa mukaan vaatinut päästä meidän vanhempien väliin nukkumaan yöllä johonkin aikaan. Könyän vessaan ja takaisin sänkyyn, yritän keksiä lapselle viihdykettä siksi aikaa että saan miehen tönittyä hereille. Diili on muodostunut sellaiseksi että mies nousee aamulla lapsen kanssa, tosin minä olen meistä se herkkäunisempi joten käytännössä minä herään, herätän miehen ja jos on oikein aikainen aamu, jatkan itse vielä unia.

7.30 Olen juuri saanut miehen ja ipanan kohti keittiötä ja käpertynyt peiton alle, kun herätyskelloni soi. Vitkuttelen sängyssä ja torkahdan.

8.00 Nousen ylös, puen, otan kanojen ruuantähdekupin sekä koirat mukaani ja menen ulos. Käyn laittamassa heinät tarhaan valmiiksi ja menen talliin. Ruokin tallikissan. Sekoitan Emmin psyllium-melassivesi-mash -vellin ja seison pitelemässä ämpäriä sen aikaa että Emmi syö. Käyn kerran lisäämässä ämpäriin vettä ja melassia koska ei meinaa maistua. Loimitan Penan, otan Emmin toiseen käteen ja vien ne ulos. Vielä Sisse ulos ja sitten päästämään kanat ulkotarhaan. Ripottelen niille eilisen riisiruuan lopun maahan.

Sirpa, Vladimir-kukko, Helka ja Ritva. Kuvasta puuttuu Kissa, Ellu ja Linda.
Päällikkö Pilli

8.30 Takaisin sisällä. Mies ruokkii koirat ja sisäkissat. Syödään aamupalaa. Ipana haluaa "uuustoh" ja "trattaraa". Raivaan tiskipöydän, harjaan kissan ja delegoin kakkavaipan vaihtamisen miehelle.

9.15 Kahvikupin kanssa hetkeksi sohvalle ja tietokoneelle. Facebookin, sähköpostin ja blogien tsekkausta.

10.00 Mies lähtee ipanan kanssa kauppaan. (Lue: tarvitaan kaksi aikuista pukemaan yksi 1 v. 9 kk ipana haalariin ja saappaisiin. Ipana haluaisi laittaa pelkät saappaat paljaisiin jalkoihinsa ja kun se ei käy, rupeaa keitetyksi spagetiksi ja karjuu pää punaisena.) Laitan pyykkikoneen päälle, päästän toisen koiran vielä käymään ulkona, vedän ratsastushousut jalkaani (koska kaikki muut tallihousuni ovat psylliumissa) ja etsin lompakon, kännykän ja auton avaimet.

10.20 Lähden tunninpitoon. Olen joko tyhmä, köyhä tai molempia kun ajelen 1-2 kertaa viikossa 40 min/suunta pitääkseni ratsastustunnin yhdelle ratsukolle.

11.00 Perillä. On aurinkoista joten päätämme olla kentällä. Keskitytään suoruuteen tekemällä neliötä ja sen kulmiin voltteja suoralla hevosella käynnissä. Laukkatreeni väliin ja lopuksi vielä neliötä ravissa. Olen tyytyväinen ratsukon tämänpäiväiseen työskentelyyn ja käymme ratsastajan kanssa läpi ajatuksia tämän kerran harjoituksista sekä mielenhallinasta hevosen selässä.

12.45 Taas kotona ja suoraan kananmunakastikkeen tekoon, edelleen Pikeurit jalassa. Mies on jo heittänyt hevosille päiväheinät ja kantanut vettä. Ipana on raivopäinen ja karjuu kiukkuisena koko sen ajan kun teen kastiketta ja paistan pinaattilettuja. Lopulta ruoka on valmista ja syömme.

13.30 Ipana menee päiväunille ja minä viikkaan kuivat pyykit ja ripustan uudet. Istun hetkeksi koneelle. Peruutan seuraavan päivän ratsastuskoulutuntini ja sovin Emmin ratsastajan kanssa tunninpidon loppuviikolle.


14.10 Lähden talliin, toinen koira haluaa tulla mukaan. Mies kiipeää ulkokautta tikkailla talon vintille viemään rotanmyrkkyä. Haen Penan tarhasta ja huomaan että sen toisessa lavassa olevat ruvet ovat parissa päivässä levinneet. Pyydän miehen käymään tallissa - pesupaikan vesiletku pitää saada kuntoon jotta voin pestä Penan. Mies tekee pikapatentin hanaan ja menee takaisin sisälle ja ottaa koiran mukanaan. Harjaan ja varustan Penan ja menen kentälle. Ratsastuksesta kirjoitin tarkemmin täällä.

15.45 Puran Penan nopeasti, loimitan ja vien ulos. Jaan iltapäiväheinät ja menen sisälle. Ipana on herännyt päiväuniltaan. Otan kupin kahvia ja yritän selvittää, mistä syystä ipana nyt makaa keittiön lattialla potkimassa ja karjumassa.

16.10 Saan ipanan kiukun laantumaan kahdella kuivatulla luumulla. Vaihdan vaipan ja kerron että kohta mennään ulos. Mies lähtee töihin. Vilkutamme ikkunasta.

Taas mennään

16.30 Ipana on pujoteltu välihaalariin, ulkohaalariin, Kuoma-saappaisiin, pipoon ja hanskoihin. Otan molemmat koirat mukaan ja puen viluisammalle takin. On jo hämärää. Mennään ipanan kanssa talliin. Kerätään pois minun ratsastustavarani ja Penan varusteet. "Tatula. Annnna! Tatula. Tuitttttset. Annnnnnnna!", sanoo ipana. Alan siivota karsinoita. "Pappullaa, pappullaa", vaatii ipana joten menemme hakemaan hiekkalaatikolta hänelle sen mitä hän tahtoo: lapion. Löydämme myös jäätelökauhan joka osoittautuu oivaksi karsinansiivousvälineeksi. Ipana kauhoo sillä turvetta kottikärryihin. "Tatta! Oo-ho. Tatta!" Ehdin puoliväliin ensimmäistä karsinaa kun ipana katoaa kissan perässä ulos. Seuraan. Lahjon ipanan takaisin talliin ja jatkan siivoamista. Saadaan aika sujuvasti karsinat valmiiksi koska "tattan" nostelu tuntuu tänään olevan tärkeää hommaa. Lakaisen käytävän. Laitetaan iltaa varten väkirehut turpoamaan. Ipana lajittelee viherrehupalleroita ämpäriins yksi kerrallaan syvän keskittyneenä joten saan touhuta rauhassa. Katson Penan pesua varten shampoot ja kuivatusloimet valmiiksi. Pussitetaan iltaheinät ja ipana haluaa vielä viedä hevosille tarhaan "neinää", joten viedään. Houkutellaan pimeässä toikkaroivat kanat sisälle kanalaan ja kerätään päivän munasaalis: kaksi. Ipana ei haluaisi vielä sisälle mutta pitää mennä syömään. Koirat myös sisään.

17.30 Ipana syö keitetyn munan ja kaksi pinaattilettua sekä marjoja jälkkäriksi, minä yhden perunan ja yhden pinaattiletun eikä marjoista riitä minulle. Päätän kirjoittaa tämän postauksen tästä päivästä ja huijata sen verran, että otan vähän valokuvia vasta seuraavana päivänä.

18.00 Leikitään.


Sanovat että elämä lapsiperheessä on koiran paras luonnetesti. Kumma juttu. 

19.15 Aloitetaan iltapuuhat. Teen puuron jota ipana ei syö, sen sijaan pyytää muroja, jogurttia ja mehukeittoa kahteen kertaan "lissää". Yöpuku, vaippa, iltapesut.

20.00 Istun makuuhuoneen lattialla toinen käsi pinnasängyssä ja kirjoitan toisella kädellä tätä.

20.45 Ipana nukahtaa viimein. Otan koirat ja lähden talliin (karkkipussin kautta). Nälkäkin olisi. Vien Penan ja Sissen karsinoihin heinät valmiiksi, Emmille sekoitan psylliumvellin ja laitan sen ämpärissä karsinaan, heinät jätän käytävälle. Pesupaikan infrapunalämmitin päälle ja kissalle ruokaa. Sisse sisään, sitten samaan aikaan Emmi ja Pena, Emmi karsinaan, Penalta loimet pois ja pesupaikalle.Huonot kemut, päästäkää pois

21.30 Pena on pesty ja kääritty fleeceen. Tulipa hoidettua ruunan intiimipesukin siinä samalla kun piti antaa shampoon vaikuttaa. Suihkin Penan häntään karvankiilloketta käytävällä kun Pena jumittaa päänsä riimusta karsinanoven salpaan. Puolikas vetopaniikki ja pari äänekästä perkelettä ja tilanne on ohi ja kaikki osapuolet edelleen ehjiä. Päästän Penan karsinaansa heinille. Totean että Emmi on tässä ajassa syönyt psylliumvellistään vain velliosuuden ja jättänyt psylliumin. Lisään vettä ja melassia ja seison taas pitelemässä ämpäriä, jolloin tammahevonen suostuu latkimaan koko liemen sattumineen päivineen. Emmillekin heinät ja väkirehujen jako. Siivoan pesupaikan, laitan Emmin aamuvellin turpoamaan, kerään Penan karsinan eteen kuivia kuivatusloimia. Jätän vielä valot talliin. Sytytän pannuhuoneeseen tulet ja käyn sammuttamassa kanalasta valot.

21.50 Sisällä. Koirille ja kissoille ruuat, suihkuun, tiskikoneen täyttö ja käynnistys, lelujen raivaus, oma iltapala ja sohvalle ja tietokone syliin. Tämän päivän varsinaisen blogitekstin kirjoittaminen.

23.00 Mies tulee töistä. Menen talliin tsekkaamaan Penan. Kaksi fullneck-fleeceä ovat kuivanneet ponin niin hyvin että pystyn vaihtamaan sille päälle vain yhden kuivan villaloimen ja jättämään sen yöksi. Annan vähän lisää heinää kaikille, ripustan märät loimet kuivumaan ja sammutan valot. Takaisin sohvalle, blogien selailua ja rivi suklaata.

0.00 Ruokin kissat toistamiseen tänä iltana, pesen hampaat ja kömmin sänkyyn. Viimeisen kerran katson kelloa 0.30, sitten on uni korjannut.

8 kommenttia:

 1. Tää oli mielenkiintoinen! Mun oma elämä alkoi juuri vaikuttamaan tosi kevyeltä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin aika usein, mitä tein silloin kun mulla ei ollut lasta. En varmaan mitään :D Kyllä tuollainen hobitti vaan pitää aika kiireisenä.

   Poista
 2. Kiva kun sinäkin teit tällaisen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tämä oli tosi kiva idea, kiitos! Onhan noita "my day" -juttuja ollut teinien blogeissa, mutta minua kiinnostaa erityisesti vertaisteni arkiratkaisut.

   Poista
 3. Tää oli tosiaan mielenkiintonen postaus. :) Tee toistekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit, pitäisi joskus tehdä sellaisena päivänä kun kaikki ei mene niin sujuvasti putkeen...

   Poista
 4. todella ihana ja mielenkiintoinen postaus minustakin!

  VastaaPoista