lauantai 20. joulukuuta 2014

Nyt sitä lunta!

Alkaa mennä hermo.

Oli yksi (1) päivä, jolloin pääsin ratsastamaan kentällä käyntiä ja jopa ravia. Tein pitkiä koko lävistäjän mittaisia loivia pohkeenväistöjä, ensin melko hartaasti käynnissä ja kun alkoi sujua ja löytyi rentous, siirryin raviin ja sama juttu ravissa. Lopputulos: tyytyväinen, rento hevonen, jolle oli selvästi hyväksi kun pääsi tekemään töitä.

Sitten tuli taas vesisade, ohut lumihärmä hävisi mutta maa ei sulanut niin että vesi olisi päässyt pinnalta mihinkään, ja sitten tuli samantien perään pakkanen. Tulos: kenttä muistuttaa luistinrataa. Voi ny sanonko mikä.

Tänään taas hipsuteltiin maasta käsin käyntitöitä, ja ei, se ei vain vie energiaa hevosesta joka lähinnä tirisee tarpeesta liikkua. Tulos: Pena yrittää keskittyä ja keskittyykin, hetken, kunnes tekee mieli vähän kimpoilla. Ja sitten se vähän kimpoilee, lähinnä takajaloilleen. Komenna siinä sitten kun saa pelätä että mennään molemmat nurin.

Kaiken lisäksi Pena on päättänyt, että tarhailu tarkoittaa katoksessa seisomista. Se syö heinät ja peruuttaa sitten takapuolen katoksen takaseinään kiinni ja seisoo siellä seuraavaan ruokintaan. Syö ja peruuttaa taas katokseen. Ei ihme että kertyy virtaa.

Alkuviikon sääennuste näyttää lupaavalta. Tosin joulunpyhät menee varmaan enemmän ja vähemmän kevyellä hevostelulla, mutta jos vaikka joulun jälkeen.

5 kommenttia:

  1. Suomen talvi, tätäkö se sitten nykyisin on. :( Meillä vielä onneksi päästään liikkumaan, mutta ei muuta kun käyntiä. Tiet ovat kovat ja huomiseksi on luvattu lunta 10 cm. Sitä odotellessa, sydän syrjällään. Tänään nuori polleni keksi maastokävelyllä (talutin) nousta takajaloilleen ja huitoa etusillaan. Kylmät sää, lumisade ja mörköjä metsässä, hyvä yhdistelmä. Vielä ei ole tehty ratsastessa, mutta kerran keksittyään voi niinkin käydä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä. Ongelma ei olisi pelkkä vesisade, vaan se, että vesisadetta seuraa alle 12 h päästä pakkanen. Ja sen jälkeen tulee taas vesisade. Penan kanssa ei ole asiaa maastoon niin vaihtoehdot on aika vähissä. Sympatiaa sinnekin!

      Poista
  2. Kyllä meitä ny koetellaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Oon ihan kärttyinen harppuuna täällä kun mitään ei pääse tekemään, ja niin on poninikin.

      Poista
  3. Voisit tehdä hauskat hakusanat postauksen :)

    VastaaPoista