tiistai 24. heinäkuuta 2012

Vähän vetelää

Estetreenin jälkeen Penalla oli yksi juoksutuspäivä ja yksi kevyt ratsastuspäivä, jolloin huomasin että se oli väsynyt ja vetelä. Liike tahtoi jäädä pieneksi ja jäykäksi ja etenkin laukka oli tosi töksähtävää ja voimatonta. Luultavasti hyppyharjoittelu oli käynyt Penalla vähän lihaksiin, joten mentiin sitten vain palautellen ja alhaisella vaatimustasolla. Alunperin ajatukseni oli jatkaa siitä mihin jokin aika sitten laukassa päästiin, eli laukanvaihtojen alkeisharjoitteluun kahdeksikolla. Kun Pena kuitenkin tuntui kankealta, annoin sen sitten vain laukata kenttää ympäri päätyjä pyöristellen, ja kun se alkoi pärskiä ja venyttää kaulaansa, lopetin siihen suuntaan ja toistin saman toiseen kierrokseen.

Turha tuota on vääntää väkisin kipeäksi ja haluttomaksi, sen olen oivaltanut enemmän kuin hyvin. Pena on kuitenkin melko vähän liikutettu nuori - toki se on kasvanut lähes koko ikänsä pihattohevosena ja liikkunut omaehtoisesti paljon, mutta varsinaisesti töitä se on tehnyt vasta vuoden taikka puolitoista. Meillä ei ole kiire.

Palauttelujen jälkeen Pena vietti kaksi päivää laitumella lomaillen ja oli tänään oma puuhakas itsensä, kun hain sen talliin ja aloin etsiskellä sitä tuuman kurapanssarin alta. Kävin juoksuttamassa ponin kentällä kumichamponien ja juoksutusvyön kanssa. Toiseen suuntaan oli aluksi kamalan vaikea ymmärtää pysyä tarpeeksi isolla ympyrällä, mutta lopulta onnistuttiin kuitenkin.

Huomenna on taas todellisen koulujumpan vuoro kun päästään tunnille! Hyvä että Mari käy grillaamassa meitä säännöllisesti, muuten tulen mukavuudenhaluiseksi ja keventelen vaan kevyesti menemään kaikki ratsastuskerrat sen sijaan että todella haastaisin itseni ja ponin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti