keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Hammashuolto ja jotain todella hölmöä

Penalla kävi maanantaina hammaslääkäri. Soitin eläinlääkärillemme ja kyselin, ehtisikö hän lähiaikoina käydä katsomassa Penan suuhun, kun se on viime aikoina ollut outo ratsastaa tuntumalle etenkin niin että sen tulisi tukeutua vasempaan ohjaan. Eläinlääkäri olikin sattumalta meidän suunnalla liikkeellä ja tuli heti pari tuntia soitosta! Nopeaa palvelua, sanon ma.

Enkä ollut väärässä epäillessäni hampaita. Suurensuuria piikkejä ei ollut, edellisestä raspauksesta oli kuitenkin vain puoli vuotta, mutta kun taskulampun avulla tarkasteltiin kunnolla suun limakalvoja, oli vasen puoli punakka ja ärtynyt. Pena sai aika humauksen rauhoitusainetta mutta virkosi kohtalaisen nopeasti toimenpiteen jälkeen ja pääsi yöksi takaisin laitumelle.

Tiistaina menin testiratsastukselle ja voi ihme ja autuus, Pena oli merkittävästi parempi suustaan! Niin se vaan oli arkonut poskiaan hammaspiikin takia ja siksi ollut haluton tukeutumaan ohjalle. Nyt oli tosi letkeä meno ja tuntui että myös kuolaimen mälvääminen oli vähentynyt. Täytyy vain luottaa omaan tuntemukseen ja etenkin Penan kaltaisen herkkänahan kanssa muistaa aina hoidattaa ja tutkia mahdolliset epämukavuuden aiheuttajat, ettei niistä ehdi kehkeytyä isompia ongelmia. Nyt tilanne suussa ei selkeästi ollut päässyt pahaksi, kun jo seuraavana päivänä raspauksesta Pena oli mukavasti luottavaisempi ja yhteistyöhaluisempi.

Sitten se osuus "jotain todella hölmöä": ilmoitin minut ja Penan harjoituskisoihin viikon päästä keskiviikkona. Luvassa on raviohjelma. Huh, heti alkoi jännittää kun ilmoittautuminen lähti!

Kisoja varten koottiin kentälle puomeilla rajaamalla kouluradan kokoinen pikkukenttä ja viriteltiin päätyyn tuomaripömpeli tuoleista ja muurinpalasta. Tiistain testiratsastuksella Pena oli yllättävän ok kaikkiin uusiin pelokkeisiin nähden. Todistetusti se mahtuu kääntymään jopa laukassa kouluaitojen sisäpuolellakin, joten ehkä siitä vielä tänä kesänä seurakoulutason heppa saadaan! Nyt vaan ahkeraa kisatreeniä ja sitten rohkeasti tuulta päin!

2 kommenttia:

  1. Sulla on tosi kiva blogi ja kirjoitat hyvin :) jään todella mielenkiinnolla seuraamaan kehitystänne!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiva kuulla että tykkäsit ja tervetuloa lukijaksi :)

    VastaaPoista