torstai 10. toukokuuta 2012

Kengitystä ja höntsäilyä

Maastoharjoittelu jatkui kuten uhosinkin: maanantaina koko liikutus tapahtui radalla. Talutin Penaa ensin yhden kierroksen ja kiipesin sitten selkään ja lähdettiin heti hölkkäämään. Mentiin yhteensä 4 kierrosta ravia (vajaa 4 km siis), välillä suuntaa vaihtaen. Radan toinen pää on aika jänskä paikka, siellä on metsää, latoa ja vaarallisia poninsyöjäkiviä, mutta Pena selvisi niistä melkoisen hyvin! Aivan tikkujäykkänähän se liikkui, mutta liikkui kuitenkin eikä tehnyt mitään ihan hirmuisia sivuloikkia (pieniä toki). Loppukäynnit tein taas taluttaen kierroksen, jotta sain ponin oikeasti rentoutumaan ja tasaamaan hengitystään. Olen varsin tyytyväinen tähän suoritukseen, kyllä tästä vielä hyvä tulee!

Tiistaina oli kengitys. Kuten viime kerralla kengittäjä ennusti, tämä toinen kenkäänlyöntikerta oli aika... haastava. Ilman rauhoitusta mentiin edelleen, mutta Pena oli tosi pölvästi. Se ihan puhtaasti haastoi kengittäjää, kimposi pystyyn etujalkojen laitossa ja koitti pari kertaa potkaista ihan kunnolla takajalkojen kanssa, ja yleensäkin vain vänkäsi, kiskoi jalkojaan, hyppeli ja ryntäili. Homma saatiin kuitenkin lopulta hoidettua, ja uskon ja toivon että lopputulemana Penalle jäi mielikuva, että tämä homma on nyt vain ponin kestettävä koska siitä ei pääse räpiköimällä pois.

Keskiviikkon pidin vapaata koska oletin, että Penalla saattoi vähän olla lihakset jumissa kengitysjumpasta.

Tänään torstaina oli höntystelypäivä. Juoksutin ensin ja sitten menin selkään ilman satulaa. Penaa jännitti alkuun aika paljon, mutta nopsaan se rentoutui ja kulki ihan kivasti. Taivuttelin sitä rennosti pitkähkössä muodossa, kokeiltiin vähän ravia ja muuten vaan huinittiin ympäri kenttää ohjat pyykkinaruina. Hauskaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti