tiistai 15. toukokuuta 2012

Ponilla on lihaksia!

Eilen kävi satula-auto pyörähtämässä pihassa ja fiksasi vähäsen meidän Sommeria. Satulansovittaja sanoi heti tallin ovelta, että onpas Pena leventynyt, sille on tullut rintakehäkin! Tosin saatiin myös hiukan noottia siitä että kaikki leveys ei ole lihasta vaan että vatsaakin on, mutta se ei ollut mikään shokkitieto. Pena on olosuhteiden pakosta edelleen pihatossa ja vapaalla heinällä, vaikka mieluummin pitäisin sitä kimppatarhauksessa, yöt sisällä ja sitä kautta heinämäärän jonkinlaisessa kontrollissa. Mutta näillä mennään laitumeen saakka, ja syksyllä sitten järjestellään hevosporukoita uuteen järjestykseen.

Satulaa siis muokattiin vähän, levennettiin ja järjesteltiin toppauksia vastaamaan paremmin Penan muuttunutta selkää. Ongelmakohta oli toppausten keskivaiheilla, josta satula jäi "kellumaan" eikä ollut koko toppausten leveydeltä selässä kiinni. Satulan leveys on nyt 34-35, kun alunperin on lähdetty leveydestä 32.

Ilokseni olen myös huomannut, että häntäremmiä ei enää tarvita juuri lainkaan! Penalla alkaa siis olla jonkinlainen satulansija selässään eikä se ole enää vain pyöreä tankki. Normaali kenttätyöskentely mennään ilman häntäremmiä, mutta jos ennakoin että luvassa on pukkihyppyjä (esim. maastossa/radalla), laitan remmin varmuuden vuoksi.

Nyt kun on satula taas mallillaan, päästään jatkamaan harjoituksia. Ja harjoitusta me tarvitaan: kesäkuun alussa olisi oiva tilaisuus korkata kisaura!

Mari kävi viime viikolla pitämässä meillä tehokkaan puolituntisen, ja kehui että Pena on edistynyt. Ja kyllä se onkin, sitä on vaan välillä vaikea nähdä itse kun toisinaan tuntuu, että on vain huonoja päivä ja vielä huonompia päiviä. Etenkin laukka on mennyt tosi paljon eteenpäin, siinä on paremmin voimaa, nostot on yleensä jo nostoja eikä kiihdytyksiä, ja laukassa pystyy jo ihan kääntämään ja ohjaamaan.

Ensi viikolla alkaa laidunkausi! Pena ja Immu saavat oman lohkon ja ovat todennäköisesti kaksistaan siellä koko kauden. Toivottavasti Pena ei syö itseään ihan muodottomaksi... Itikkamyrkkyasiakin on vielä testaamatta, aikaisempina kesinä Pena on ollut aivan hysteerisen herkkä itikoille ja menettänyt kaiken toimintakykynsä kun kärpäset kiusaavat. Ostin Coopersectin korvikkeeksi hevosille tarkoitetun Switch Pour On -liuoksen ja testaan sitä koko omalle sakilleni. Joku suihkittava lisämyrkky täytyy vielä hankkia, mutta jos tuo on todella Coopersectin veroista niin kuin eläinlääkäri lupasi, meillä ei pitäisi olla hätää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti