sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Vappuaattona

Tänään vappuaattona kuorin hevoseni kahden (2) loimen alta, raappasin siitä furminaattorilla irtokarvaa aika kasan, ja sitten lähdettiin kymmensenttiseen nuoskalumihankeen vappukävelylle. Kesäkengissä ja ilman tilsakumeja, koska oli kevät kunnes ei enää ollutkaan.

Tuli tilsoja ja heliumpalloni oli taatusti kulmakunnan komein poukkoillessaan narun päässä. Minulla oli välihousut, tuulihousut, kaksi pitkähihaista paitaa, toppatakki, pipo ja kumisaappaat. Satoi märkää räntää ja vitutti niin etten pystynyt edes ottamaan valokuvaa valkoisesta maisemasta. Ja huomenna on toukokuu!

Vuosi sitten laitoin hevoset äitienpäivänä laitumelle ensimmäistä kertaa totuttelemaan. Villi veikkaus että tänä vuonna menee joku tovi pidempään.

4 kommenttia:

 1. Jos yhtään lohduttaa, meillä on vielä about 30-senttinen yhtenäinen hanki jonka sulamiseen menee vielä pitkään, ja hokkikenkien vaihdosta ei ole tarvinnut haaveillakaan. Kaltaiseni kevään ystävä on joutunut koville, kun ei meillä käytännössä keväästä ole vielä tietoakaan. Ja meilläkin viime keväänä tähän aikaan lähti järvistä jäät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, yksi tuttu laittoi Sotkamosta kuvia ettei ihan vielä puhuta laidunajoista heilläpäin :D Nyt täällä etelässä näyttää jo ihan toiselta kuin viikko sitten.

   Poista
 2. Juu pikkuisen on tässä hermoja kiristellyt, etenkin kun tosiaan olisi varsa syntymässä kylmäpihattoon... Enpä viime vuonna tullut ajatelleeksi, että vielä toukokuussa voisi olla esim. yöpakkasta.

  Aikaisempina vuosina poni on toukokuun puolivälissä aloittanut täysipäiväisen laiduntamisen. Tänä vuonna ollaan vasta sellaisessa ensimmäisten vihreiden korsien närkkimisvaiheessa. Paljon ei uskalla antaa napsiakaan, kun öisin on pakkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän! Nyt onneksi näyttää jo vähän valoisammalta kevääntulon suhteen. Ja tammat osaavat onneksi ennustaa lähes meteorologin tavoin, joten toivoa sopii että katsovat lämpöiset päivät ennen kuin pyöräyttävät jälkikasvun ulos.

   Poista