perjantai 8. tammikuuta 2016

Tänään ei ole yhtään niin kylmä kuin eilen

Tämän päivän agenda oli yksinkertainen: Pena liikkeelle vaikka mikä olisi. Viikko on ollut hankala, olen ollut paljon lapsen kanssa kaksistaan, pakkasta on ollut liki 30 astetta mikä aiheuttaa maalaistalossa ja kotitallissa kaikenlaista pientä ylimääräistä "kivaa", ja jos olisikin löytynyt joku rako hevostelulle niin Penan irtokenkä piti huolen siitä ettei poni pääse muualle kuin tarhan ja tallin väliselle reitille.
Pena rupesi tarkenemaan ulkona kun laitoin sille kaksi ulkoloimea päällekkäin. Itse asiassa olen joutunut hakemaan joka konin tarhan perältä puoliväkisin sisälle normaaliaikataulua aiemmin klo 18-19. Aamuisin hevoset ovat menneet ulos liki normaalisti, klo 8-9 maissa. Ei ilmeisesti kylmä ole häirinnyt - toki itse olen huhkinut normaalia enemmän jakaessani useammin ja enemmän heinää ja pitäessäni huolen että lämmintä vettä riittää. -28 alkaa olla sellainen lukema että paska jäätyy kiinni kottikärryihin. Silloin kokenutkin tallinpitäjä toteaa että on kylmä.


Pena on kärsinyt liikkumattomuudestaan. Levottomuutta ja huonoa käytöstä. Tänään oli aamupäivällä vain -17 eikä tuntunut oikeastaan lainkaan kylmältä. Kävelytin alkulämmöt tiellä ja pellolla, sitten Pena irti kentälle ja pari maiskautusta. Vartin pukkiloikkimisen jälkeen hetki hallitummin ravia ja sitten taas poni loimeen ja taluttaen metsään. Viimeistään sinne suli kireys ja kiukkuisuus, meistä molemmista. Välillä tulee hetkiä jolloin tuntuu kuin olisimme yksi sielu kahdessa olennossa - niin paljon Penan liikkeellepääsy helpotti minunkin sisäistä kiristystäni.

2 kommenttia:

 1. Talvi ja pakkanen on kiva juttu sen vesisateen jälkeen, mutta kyllä nää tämän viikon pakkaset tuntuu vähän liioittelulta.

  Meillä on aiheuttanutu nyt tallinpihaan tulevat hirvet sydämentykytyksiä ja liikutus on ollut ajoittain hyvin mielenkiintoista. Vaikka eipä näillä keleillä kävelyä kummempaa viitsi tehdäkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina pakkanen sen kuralillin voittaa, mutta lumen vähäisyys on hiukan raskasta. Meilläkin on pihassa yksi kengätön hevonen ja sen on kyllä vaikea liikkua kun on niin kuhmuraista ja kovaa.

   Vai hirviä teilläkin, kiva! Mulla oli tässä loppukesästä ja syksyllä yksi vähän turhan tuttavalliseksi heittääntynyt hirvi josta kirjoittelinkin blogiin. Nyt sitä ei ole ihan pihassa näkynyt, joen toisella puolella pellolla kylläkin. Tosin siellä näkyi myös metsästäjiä...

   Poista