keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Terveiset sairastuvalta

Haava on ällöttävä, suuri, haisee pahalta mutta ei ole merkittävästi muuten tulehtuneen oloinen. Sulfaa menee ja päivittäiset pesut ja putsaukset ja käärimiset päälle, mutta totta ihmeessä tuollainen haava alkaa haista kun se on koko ajan käärittynä ja kosteana.

Kengänkäänteen puhkoma takakavio on lämmin, mutta Pena ei onnu eikä varvaspulssia tunnu. Eipä auta muu kuin odottaa, mitä on tulossa vai onko mitään.

Pena on nyt ollut päivät karsinassa ja yöt tarhassa kaverin kanssa. Tarhanpohja on kuivempi kuin laidun eikä yhden kaverin kanssa pienemmällä alalla tule ehkä niin paljon turhaa ramppaamista kuin lauman mukana isolla alalla. Haava tarvitsisi ilmaa, mutta en tiedä koska sitä uskaltaisi jättää sitomatta. Karsinassa se menee täyteen turvetta ja ulkona on ötökät. Olen myös hieman epävarma siitä, pitäisikö kuitenkin soittaa eläinlääkäri katsomaan sitä... Pelkään että haavaan kasvaa massiivinen liikaliha josta seuraa lisää ongelmia.

6 kommenttia:

  1. Huhhuh! Meille kävi tänään maastolenkillä sama juttu kengän kanssa; käänne upposi kavioon. Onneksi se osui valkoviivan kohdille, eikä Rippe ole ontunut.

    Pysyisiköhän haavassa mikään kevyempi patentti? Siis joku haavasidetaitos tai muu, joka hengittäisi. Todella hankala paikka ja aika haavalle. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts! Toivotaan että selviätte ilman paisetta, täälläkin toistaiseksi takakaviossa kaikki ok.

      Tuo päkiäispallo on tosi kinkkinen paikka sitoa, kaikki nousee ylös kun hevonen liikkuu eikä jalkakarvoissa pysy mikään tarralla kiinnittyvä haavataitos. Väkisinkin tulee kerroksia kun koittaa saada pysyvän...

      Poista
  2. Mun hevonen on todella altis telomaan itsensä ja kokemusta on monesta syvästä ja pahannäköisestä haavasta. Liikalihaa ei ole koskaan kasvanut, vaikka jossain vaiheessa on siltä jo näyttänyt ja haavalla kestänyt ikuisuuden parantua. Kuivumaanhan sen olisi hyvä päästä, mutta ehkä alkuun valvotusti käytävällä seisottaen hetken aikaa? Itse olen myös kokenut kuukautissuojan haavan päällä loistavana suojana, sen päälle voi helposti kääriä pintelin ja ala on sen verran suuri ettei haittaa vaikka vähän pääsisi liikkumaan. Ei myöskään tartu haavaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä ja lohdutuksen sanoista! Haava oli viime yön ilman suojaa, Pena tarhassa, ja happihoito teki selvästi haavalle hyvää.

      Poista
  3. sellainen itsekiinnittyvä idealside vois olla ilmastointiteippiä parempi vaihtoehto ainakin jos ei kaatamalla sada.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ongelma ei niinkään ole taivaalta tuleva sade (siltä pääsee suojaan sisälle) vaan maasta tuleva kosteus. Päkiäinen on pakko sitoa niin alas että sidokset ottaa väkisinkin vähän maahan kiinni kavion kannalta, ja kosteus kiipeää sidosmateriaalia pitkin ylös niin että lopulta koko paketti on kostea. Teippiä olen vetänyt lähinnä juuri sinne alas ja taakse jotta varsinaisen sidoksen kostuminen hidastuisi. Tämä ruuna tuntuu myös kusevan kintuillensa...

      Poista