keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Viisi satulaa

Satulahuoneessa on nyt viisi "minun" satulaa eikä yksikään niistä ole hyvä.

Globus Clic -estepenkki saapui uskomattoman nopeasti sovitettavaksi, olisin saanut sen jo eilen jos olisin käynyt postissa. Pikkuruinen satula oli tosin pakattu niin valtavaan pahvilaatikkoon ettei laatikko mahtunut autooni. Minkäs teet että ajan farmarilla jossa ei ole takapenkkejä vaan takatilasta ja kaadetuista takapenkeistä on muodostettu "sikaosasto" koirille. Takaluukussa on koiraportti, jonka pikkupikkuluukusta ei todellakaan mahdu mitään koiraa isompaa. Tungin pahvilaatikkoa oikealta ja vasemmalta kiukun vallassa autoni etupenkille Postin pihassa ja voin kertoa etten ollut kovin ystävällinen, kun juopunut herrasmies kävi siihen minua neuvomaan. Hän myös meinasi tarrata takaoven kahvasta kiinni, "laita se laatikko tänne takapenkille", kunnes kerkesin älähtää että älä hyvä mies koske siihen oveen jos haluat säilyttää sormesi - Boris oli nimittäin siellä sikaosastolla kyydissä eikä se arvosta omatoimisia vieraita miehiä reviirillään. Lopulta revin apinanraivolla koko pahvilaatikon palasiksi, pakkasin pelkän satulan autoon ja vein pahvilaatikonraadon vähän hölmistyneelle postintädille. Hän kuitenkin ymmärsi ja lupasi huolehtia laatikon lopullisesta silppuamisesta.

Kotona oli testin aika, satula asettui selkään ihan ok mutta tuntui hieman liian matalalta säkätilaltaan. Tilanne ei varsinaisesti pahentunut vyön kiristämisestä eikä ratsaille menostakaan, satula myös pysyi paikallaan, Pena liikkui kohtalaisesti sen kanssa, minä tosin keikuin kyydissä kuin kananmuna. Jokin kuitenkaan ei ollut kohdillaan, en oikein viihtynyt itse ja kun ratsastuksen jälkeen tarkastelin hikijälkiä, tulin siihen tulokseen että satula kuitenkin painaa sään vierustoja liian lujasti. Pidemmässä käytössä uskon tämän aiheuttavan taas ongelmia, nyt Pena ei reagoinut koska ilmeisesti se ei ole enää edellisen satulan jäljiltä kipeä noista kohdista.

Eli Globus lähtee kotimatkalle (pienemmässä pahvilaatikossa!!).

Myös Frank Bainesit palautuvat perjantaina myyjäliikkeeseen, mutta olen nyt tiedustellut sieltä, kuinka toimimme jos ja kun haluan tilata meidän mitoituksella oman satulan. Totta kai se henkilö, jonka kanssa tästä ensiksi puhuin, on nyt lomalla ja tämä toinen henkilö jolta asiaa kysyin, ei ollut ihan niin kartalla...

Satulansovittaja silloin meillä käydessään mainitsi, että minun kannattaisi estesatuloista sovittaa Penalle Prestigen vanhoja Appaloosa / Hippos Appaloosa -nimellä tehtyjä satuloita, niissä saattaisi olla riittävän leveä tila sekä selkärangalle että säälle. Google laulaen olen näitä sitten metsästellyt, ja nyt tuntuu että pyörii vaan satulankuvat silmissä.

Seuraavat viikot menee todennäköisesti joka tapauksessa ilman satulaa, joten nyt vaan kekseliäisyyttä peliin, millä liikutan tuon hevosen... Mahdankohan päästä hengestäni, jos yritän Penaa ajolle?

Eilen jo harjoiteltiin lastaamista. Alkuun oli taas aikomus vängätä ohi sillasta ja alkaa hyppiä pystyyn. Olin liikkeellä naruriimulla ja liinalla, ja Pena sai kyytiä yrittäessään moista pelleilyä. Pikkuhiljaa sen ilme muuttui ja se alkoi tulla perässäni perille koppiin saakka. Sen jälkeen opeteltiin lastautumista lähettämällä, ja tähän olen tosi tosi tyytyväinen! Lopuksi sain Penan monta kertaa lähetettyä siististi autoon, siten että sillä oli käytössään vain puolikas kahden hevosen trailerista. Suljin takapuomin ja puuhasin hetken jotain muuta, ja sitten taas purin Penan pois trailerin takaa, siten että nykäisin sitä hännästä merkiksi, koska saa peruuttaa ulos. Ja hyvän mieleni kruunasi vielä se, että osasin ihan ite peruuttaa trailerin paikalleen parkkiin harjoitusten lopuksi, kyllä minusta vielä traikkukuski tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti