perjantai 7. kesäkuuta 2013

Vielä satulajuttuja

Olisihan se ollutkin satumaista jos olisin saanut noin vain kaupan (tai tässä tapauksessa auton) hyllystä sopivan satulan.

Olen siis kallistumassa siihen Frank Bainesiin, mutta testisatulan 16,5" istuin on minulle ahdas. Kysyin myyjältä, sovitimmeko 17-tuumaista ja juu, sovitimme, mutta siinä kuulemma toppausten malli on sellainen että paneelit tulivat selvästi taaemmas kuin tässä puolikasta tuumakokoa pienemmässä vastaavassa. Eli 17" istuimella oleva sama satula saattaa olla Penalle liian pitkä. Itse en muista, mikä sovitetuista oli tämä kyseinen satula, joten koitan nyt vielä jos saisin noudettua sen uusintatestiin - satulan pituutta osaan arvioida itsekin, koska se on ollut Penan ongelmakohta alusta asti, ja riittävän lyhytpaneelinen satula on ollut hakukriteerinä koko ajan. Nyt vain nämä säkä- ja selkärangantilan leveysvaatimukset tulivat rinnalle.

Satulamyyjä kertoi myös, että jos en 16,5-tuumaista halua ja 17-tuumainen on liian pitkä, voidaan minulle teettää Frank Bainesilla 17-tuumainen satula 16,5-tuumaisen paneeleille. Tämä ei itse asiassa maksa sen enempää kuin mitä tuollainen valmis uusi satulakaan, joten sinällään ihan varteenotettava vaihtoehto. Ja kun kuitenkin puhutaan kahden tonnin satulasta, haluaisin että se olisi hyvin liki täydellistä istuvuudeltaan sekä minulle että hevoselle. Se pakollinen MUTTA tässä on se, että tällaista teetettyä erikoisuutta saa odottaa n. kuusi viikkoa. Ja sehän tässä vaiheessa tarkoittaa lähinnä koko kesää. Ja meillähän meni jo viime kesä harakoille kaiken suhteen, koska satula ei sopinut enkä päässyt ratsastamaan.

En ala! Miksi tää on niin vaikeeta?

4 kommenttia:

  1. Ou nou! Eikö lähistöllä olisi muita satulakauppiaita, joilta voisi löytyä uusia merkkejä testiin? Nää ponit on kyllä niin hankalia, kun on monta haastavaa ongelmaa ja vielä lyhyt selkä, joka aiheuttaa tosi paljon haasteita. Toivottavasti löydätte pian satulan, ymmärrän tuskan hyvin!

    VastaaPoista
  2. Satulaongelmat on kyllä yhtä tuskaa! Olen myös viime aikoinan katsellut ponin satulaa sillä silmällä että joutuukohan sitä vaihtamaan... Mutta toivon että levitys riittää. Tsemppiä, toivottavasti ratkaisu löytyy pian!

    VastaaPoista
  3. Oletko kokeillut Batesin satuloita, joissa on runsaasti muokkausmahdollisuuksia vaihdettavan etukaaren ja täytepalojen ansiosta? Omalla nuorella, jonka selkä muuttui jatkuvasti oli käytössä kyseinen merkki ja uudelle hevoselle satulasta sai myös vaivattomasti täysin sopivan muokattavuuden ansiosta :) Mulla istuinkoko 1 (17-17,5") johon mahtuu isompikin ahteri vaivattomasti, ja satulaa löytyy myös 0 koossa.

    VastaaPoista
  4. Kiitän myötätunnosta!

    Sanna, Batesit on liian pitkiä, ainoastaan poni-Batesit sopii mutta niissä istuinkoot loppuu 16", ja siihen en sovi. Tällainen Bates Pony Dressage meillä on ollut sovituksessa. Ja Wintecit (joissa kai pääsääntöisesti on sama runko) on sovitettu niin este-, koulu- kuin yleismalleissa, ei passaa.

    Mä olin jo tosi huojentunut siitä, että saatiin sovitukseen kaksi ei-harvinaista satulamerkkiä jotka sopivat Penalle. Ongelmakohdat on: selän ja satulansijan lyhyys, lievästi taaksepäin nouseva selkä, leveä säkä ja sen mallinen selkä että selkärangantilan on oltava tosi laaja ja avoin. Ja sitten se, että Pena on juur siinä ponikoon rajalla mutta minä en ole ihan puhtaasti poniratsastajakokoinen vaan hiukan "liian" pitkä.

    Katsotaan, saan maanantaina hakea vielä sen isomman istuimen FB:n kokeiluun. Heittäydyn maahan kierimään vasta kun totean että se on auttamatta liian pitkä ;) Ehkä sitten täytyy ajatella että vuokraa jostain satulan (esim. sen albionin jonka nyt hylkäsin mutta joka kuitenkin oli ihan kelpo, mutta ei täydellinen) siksi aikaa kun odottaa sitä omalle persiille tehtyä. Rahaa se vain on...

    VastaaPoista