maanantai 22. lokakuuta 2012

Voi psyllium

No niin, tulihan ne sieltä meillekin. Terveyshuolet.

Pelkään että Penalla on mahassa hiekkaa. Pelkään että sitä on ollut siellä jo pidempään. Ja nyt sätin itseäni siitä, miksi havahdun näin myöhään. Olen viime viikolla vienyt klinikalle yhden asiakashevosen, jolla oli valtava hiekkapatsas suolessa. Nyt se on ollut jo viikon klinikalla eikä vieläkään pääse kotiin.

Tästä säikähtyneenä aloin laskeskella asioita yhteen päässäni. Penaa ahdistaa mahavyön laittaminen. Ei kiristäminen, mutta laittaminen. Se on tässä syksyn aikana toisinaan ollut vähän hidas ja haluton liikkumaan. Se on todella sotkuinen ja levoton karsinassaan. Se kakkii usein ja pieniä määriä kerrallaan. Se nakertaa tarhassa puisia aidantolppia ja katoksen seiniä. Se kuopii kun harjaan sen etujalkoja ja olen siis lähestymässä sen mahaa. Ja nyt viime päivinä se on ihan selvästi kiukutellut kun sinne mahan alle koskee harjalla tai kädellä.

Ja ahnehan se on. Sillä on tarhassaan muovisia saaveja joihin jaan heinät, mutta se ja toverinsa paiskovat ne sieltä ympäriinsä ja sitten tallovat ja sitten syövät. Pena ei ole varsinaisessa hiekkatarhassa mutta vanhalla hiekkapohjalla kuitenkin, ja sen elämäntehtävänä tuntuu olevan syödä kaikki korret maailmasta. Myös pudonneet lehdet.

Voi paska miten sokea ihminen voi olla.

Tein myös kotikakkatestin: kakkakikkare kumihanskaan ja vettä päälle. Hiekka erottuu hanskan sormiosiin. Testi ei kuitenkaan ole täysin luotettava, hiekkaa voi olla vaikka sitä ei tulisi läpi. No Penalta kuitenkin tuli hiekkaa läpi, pieniä määriä mutta silti.

Nyt sitten psylliumia ja liikuntaa ja sormia ja muita ruumiinjäseniä ristiin, että ei tule klinikkareissua.

Voi paska.

1 kommentti:

  1. toivottavasti pian selviää onko hiekkaa vai ei :oo

    VastaaPoista