perjantai 2. marraskuuta 2018

Pahat pyhät

Kun kalenteriin osuu pari pyhäpäivää peräkkäin, on kai ihan odotettavissa että vastassa on tällainen näky:


Kivat sille sitten.

Illalla ihan normaali hevonen ja aamulla vastassa tuommoinen mollosilmä. Olen antanut itseni ymmärtää että hevospiireissä tällainen pyhiä vasten teloutuminen on universaali ilmiö. Mitä useampia ja painavampia pyhiä, sitä todennäköisemmin jotain sattuu, eikö niin?

Silmä itsessään näyttäisi ehjältä, ja onnistuin huuhtomaan sieltä heti aamulla pienen turpeentikun. Toivon että tämä olisi nyt vain raju "roska silmässä" -keissi ja menisi ohi ilman tuplataksaa veloittavaa eläinlääkäriä. Tulee meinaan jonkun verran kalliit silmätipat jos pyhänä täytyy ruveta säätämään. Eikä sillä, hoidetaan jos hoidettava on, mutta olen sillä tapaa vähän vanhakantainen että katson ensin hetken, mihin suuntaan ei-henkeäuhkaavat vaivat kääntyvät ennen kuin tartun puhelimeen.

Iltapäivällä silmä ei ollut ainakaan aamua pahempi. Pena pitää sitä kyllä auki sen minkä se turvotukselta pystyy, ei siristele eikä väristele eikä myöskään hankaa silmää raivoisasti mihinkään. Silmä ei vuoda eikä luomissa ole haavoja. Ensiapuna huuhdon silmää ahkerasti keittosuolalioksella. Nyt on jo tullut mörönpersepimeää joten hyvä kun koko hevosen löytää tarhasta. Seuraava tarkastelu ja puhdistelu siis iltaruokinnan aikaan. Peukut pystyyn.

8 kommenttia:

 1. Hei, vinkiksi, katsoppa facesta ell Anne Varjo. Ei ota mainoksensa mukaan lisäkorvausta pyhistä päiväaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvittiin säikähdyksellä ja kotihoidolla, silmä on palautunut normaaliksi eli ilmeisesti sinne oli vain joutunut turvetta. Kiitän vinkistä, mutta ei olla Anne Varjon toiminta-alueella :)

   Poista
  2. Kiitokset Anonyymille vinkistä, me nimittäin asumme Anne Varjon toiminta-alueella. Olisinpa tiennyt tästä ennen kuin maksoin lievän ähkyn hoidosta yli 400 euroa Viikin päivystävälle eläinlääkärille.

   Poista
  3. Hei hyvä homma että sait hyödyllistä tietoa! Tosin toivottavasti et joudu käyttämään yhdenkään eläinlääkärin palveluita pitkään, pitkään aikaan...

   Poista
 2. Noin se just menee..pyhät tai perusviikonloppu. Mutta hyvin harvoin jos koskaan maanantaiaamuna. Onneksi selvisitte vähällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja ihan kaikki sellaisetkin "soitan ja kysyn" -tapaukset sattuu aina n. klo 16.45 ja perjantaina.

   Poista
 3. Huh, onneksi ei ollut mitään vakavampaa! Nuo silmäjutut aina säikäyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mullakin vilisti kauhukuvat yksisilmäisestä Penasta kun pikkaisen päästin mielikuvituksen valloilleen. Onneksi kuitenkin nyt oli kyse melko harmittomasta vauriosta, kun silmä palautui huuhtomalla normaaliin olomuotoon.

   Poista