sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Hei me uudistuttiin!

Katsokaapa blogia nyt!

Uusi ulkoasu

Joskus sata vuotta sitten (piti oikeasti tarkistaa, viime vuoden syyskuussa, kröhömm...) Marjut arpoi blogissaan ilmaisen ulkoasun, jonka toteuttaisi Graphics LF (silloin vielä nimellä Graphiques GW). Minä en oikeasti voita ikinä missään arpajaisissa, en suurissa enkä pienissä, ja nyt sitten tämä ikionnekas sattuma osui kohdalleni! Blogini vanha ulkoasu oli omatekeleeni, ei todellakaan taidokas ja pysynyt samanakin viimeiset kaksi vuotta.

Vanha banneri
Elettiin kuitenkin hektistä opintosyksyä, ja koska tunnetusti blogini kuvitus on pääasiassa kännykkäräpsyjä niin ei ollut aikaa, energiaa eikä materiaalia lähteä viemään ulkoasun uudistusta heti eteenpäin. Vaikka aikaa ehti kulua arpajaisvoitosta toteutukseen puoli vuotta, niin homma sujui silti mutkitta kun vain itse tartuin toimeen ja otin Idaan yhteyttä.

Täytyy kehua Idaa ihan mahdottomasti - vasta kuusitoistavuotias yrittäjä on teknisesti taitava ja osaa toteuttaa monenlaisia toiveita. Minä en varmasti ollut selostuksissani ja toiveissani kovinkaan helposti tulkittava, ja tarjoamani kuvamateriaali oli tosi rajallinen. Silti Ida sai hienosti kiinni siitä mitä toivoin ja osasi toteuttaa myös sellaisia juttuja joita en osannut selittää. Ja kärsivällisesti hän teki uudelleenmuokkauksia kun jokin ei ensiversiossa tuntunut omalta.

Suurkiitos siis ulkoasusta Idalle ja arvonnan järjestäneelle Marjutille! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös?

12 kommenttia:

 1. Tosi hieno! Juuri sopivasti elementtejä bannerissa. On kyllä hienoa, kun nuorilla on yrittäjähenkeä, arvostan. Tykkään. Kiinnostaisi kovasti osata itsekin tehdä enemmän (lue: edes jotain superhelppoa), mutta kun oon melkoinen tumpelo. Jos olisi aikaa, niin olisi kiva mennä vaikkapa jollekin kurssille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen joskus jaksanut hiukan väkertää kuvien kanssa Gimp-ohjelmalla, mutta musta se on niin turhauttavan hidasta kun ei osaa kunnolla :D Eikä mulla ole visuaalista lahjakkuuttakaan. Näkyykö Liisa sun koneella jotain ylimääräistä valkoista palkkia?

   Poista
 2. Hieno on banneri! Osaisikin tehdä jotain tuollaista eikä vaan eri kuvia vierekkäin.
  Minun koneella tuon bannerin jälkeen on tuon bannerin korkuinen tyhjä tila ennen kuin tekstit alkaa, onkohan se vain minun kone vai kuuluuko olla noin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun sanoit, mulla näkyy ja toimii oikein, laitan Idalle viestin että tsekkailee nämä kommentit!

   Poista
 3. Hieno banneri, mutta muuten mulla ei ainakaan toimi ihan kunnolla. Bannerin alapuolelle jää iso valkoinen palkki ja nuo linkit jää puoliksi ulkopuolelle tuosta ruskeasta palkista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama kommentti kuin Anulle yllä, hyvä kun sanot, kun ainakin mun ja tekijän koneella toimii oikein ilman ylimääräisiä valkoisia!

   Poista
 4. Hieno on! Taitaa olla selainkohtainen tuo toimimattomuusongelma. IE on usein tosi hankala, joku koodi voi näyttää kaikilla muilla yleisimmillä selaimilla hyvältä, mutta IE heittää pakan sekaisin.

  Itse käytän yleensä Chromea ja sillä tämä sivu näyttää oikealta. Mutta kun kokeeksi avasin IE:llä (joka on muutenkin mielestäni käsittämättömän huono selain) niin tadaa, johan ilmestyi tuo mainittu valkoinen palkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kun kommentoit! Mullakin Chrome ja siinä tosiaan pelittää. Hätyytelty on tekijävelhoa tämän ongelman tiimoilta.

   Poista
 5. Valkoinen palkki näkyy myös firefoxilla - mutta hieno on banneri kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kerroit! Mulla ei oma ymmärrys riitä näihin lainkaan... Toivottavasti saadaan fiksattua niin että näkyisi muillakin selaimilla oikein.

   Poista
 6. Tästähän tuli kiva! Hyvää kannatti odottaa. ;) Chromella toimi "alusta alkaen" niin kuin pitää, ei näkynyt ylimääräisiä juttuja missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuli, kiitos sulle! Huomasin sen valkoisen palkin kun kävin blogissa puhelimella niin että oli internet-näkymä. Siinä vissiin selaimena IE.

   Poista