maanantai 30. toukokuuta 2016

Villiponin kesytys

Huhhei, nyt olen lomalla! Viimeinen kouluviikko rypistettiin läpi tiukkoina ja pitkinä päivinä jotka huipentuivat toimihenkilötehtäviin isoissa estekisoissa. Pena vietti 7 päivää tahatonta lomaa, laidunsi ja lihoi, ja kun tänään taas kiipesin sen selkään, ei ollut työmotivaatio ponilla ihan tapissaan. 

Kiiltoa kyllä löytyy!

Minäkö villi, en. 
Halusin ratsastaa rennosti eteen-alas, Pena ehkä halusi etten ratsastaisi ollenkaan. Käytiin aika monta neuvottelua siitä, voinko pitää ohjissa tuntumaa (voin), voinko ohjata pohkeella (voin) ja voiko minun ohjaavaa pohjettani tai pidättävää istuntaani vasten vyöryä kun siltä tuntuu (ei voi). Nämä karmeat vaatimukseni saivat kruununsa vielä siitä tosiseikasta, että on tainnut tulla kesä ja kärpäset ja paarmat. Niitä oli aivan liikaa, ainakin viisi kärpästä ja ainakin kaksi paarmaa - eikö siitä ole yhteensä jo seitsemän syytä ravistaa niin vimmaisesti päätä että suitset tippuu kahteen otteeseen?!

Hieman katastrofaalisista lähtökohdista huolimatta jäimme molemmat henkiin ja lopulta pystyin ratsastamaan niinkin vaikeita reittejä kuin kahdeksikkoja ja ympyröitä ilman että Penalla meni aivan tyystin kuppi nurin kaikista ylenpalttisista vaatimuksistani. Tämä hyvä, tästä on taas suunta ylöspäin.

Luulen että loma, kesä ja tuo koulunkäynti ovat aiheuttaneet minulle jonkinsortin järjenjuoksun aleneman. Meille tuli viikonloppuna tällainen keko pihalle:

Ensi talven polttopuuprojekti siis. Siitä se ajatus sitten lähti...

To be continued...

8 kommenttia:

 1. Siis ihan kirjaimellisesti tippui suitset päästä?
  Kyllä on ponilla rankkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kirjaimellisesti :D Rankka elämä pienellä, kamalasti kiusataan.

   Poista
 2. Haha, joskus niitä remmejä kannattaa pikkasen kiristää kuitenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelma vaan on kun ei juuri ole mitään mitä kiristää :D Yhdistelmä suitset ilman turpahihnaa, ylikasvanut niskasiili, liian iso korvahuppu ja tuollaiset shettiskorvat oli aika killeri, näin jälkeenpäin todettuna.

   Poista
 3. Meillä riitti kaksi yötä laitumella, niin jo on taannuttu jonnekin miinuspisteeseen. Pelkkä narun päässä kävely tuotti vaikeuksia. :D
  I feel you!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdullista että sitä on muuallakin liikkeellä. Ehkä tämä tästä lähtee taas nousuun, vaikka rehellisyyden nimissä tänäänkin piti kerran pyytää miestä kävelemään juoksutuspiiskan kanssa takaviistossa mukana koska Penan mielestä paarmat vain ovat riittävä syy jäädä paikalleen potkiskelemaan.

   Poista
 4. Aikauhia, kun rupes naurattamaan, siis oikeasti tippui suitset päästä kahdesti? Mun valmentaja sanoi kerran, että jos suitset on kuin killuttimet joulukuusessa, ei niistä ole paljon hyötyä (mulla oli vissiin aika löysällä)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tippui tippui! Ei tosin kesken työskentelyn, mutta vapaassa käynnissä :D Piti aika livakasti sanoa ptruuu ja hypätä alas pukemaan suitset uudelleen... Lauralle tuolla kommentoinkin tarkemmin sitä miksei ne suitset pysynyt päässä, mutta myönnän kyllä sortuvani myös löysiin remmeihin.

   Poista