perjantai 26. helmikuuta 2016

Poni Mainio


On mulla vaan hieno poni.

Hieno ja paras, vaikkakin hieman oikukas. Tämän perjantain reenit alkoivat sillä että laskeuduin (omaehtoisesti, toim. huom.) alas köyryloikkivan ponin selästä, riisuin siltä varusteet ja katselin kun se paahtoi vartin häntä suorana ja sieraimet töröllään kenttää ympäri. Sitten kun se oli kesyyntynyt, se palasi luokseni, sukelsi suitsiinsa ja ryhtyi töihin huomattavasti vähemmän pinkeänä.

Pena käy vissiin salaa jotain ratsuhevosen kirjekurssia, niin superpätevältä se nyt tuntuu! En tehnyt mitään temppuja, muutamat väistöt siellä täällä, mutta koko se perusliikkuminen tuntui helpolta ja sujuvalta. En millään malttaisi odottaa että pääsisin ratsastamaan tällä tunteella, mutta hyvällä pohjalla - tuo lumiräpäskä kentällä ei nyt ole sinnepäinkään hyvä.
Viime viikonloppuna meininki oli sellainen, että perjantain ratsastus oli super, lauantaina ei päästy käyntiä pidemmälle koska Pena oli kierossa kuin korkkiruuvi ja kieltäytyi yhteistyöstä ja oli pelkkää jännitystä ja kiirekin olisi ollut (minulla), ja sitten taas sunnuntaina murheet oli poispyyhkäisty ja Pena oli mainio. Saas nähdä kuinka tämä viikonloppu tästä etenee.

Etuosa! Mun ponilla on etuosa!
Kuvat on kaapattu allaolevalta videolta ja ovat tyhmästi kaikki samasta kulmasta ja suunnasta. Piti valita suhrusta vähiten suhruisimmat. Videotakaan en leikellyt vaan siinä on kolme minuuttia ehtaa edestakas ajelua, kaikkine epätasaisuuksineen. Mutta omasta mielestäni me mennään aika kivasti kuitenkin, vai mitä mieltä sinä olet?


9 kommenttia:

 1. Ihana Pena! Niin kivasti mennä töpsyttelee. Ei uskois, että osaa olla pikkuisen tuhm....anteeksi ilkikurinen joskus. Näyttää niin kuuliaiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten kelpaa näyttää kuuliaiselta kun on ensin vähän pinkonut pingotusta pois :D Tunsin heti selkäännoustessa että nyt sillä virisee päässä "siihen tapaan", vaikka ihan kesysti se malttoikin kävellä vapain ohjin alkukäynnit. Sitten kun keräsin ohjat, Pena vain lyheni ja lyheni ja lyheni, ja jokaisesta avusta tuli sellainen rodeohärkähenkinen paikallaan pyörivä köyryloikka. Aina ei vain kykene olemaan kiltti ja maltillinen :)

   Poista
 2. Onpas Pena pätevän näköinen! Tainnut miettiä juttuja vapaapäivinään. Meillä myös tuo sh yllättää aina vaan, vaikkei sen kanssa säännöllisesti mitään tehdäkään, varmaan ovat samalla kirjekurssilla :) Hieno poni ja varmaan osaat arvostaa nyt erilailla kekkuliponiakin, kun isoilla hevosilla ratsastanut enimmäkseen. Istunta jämäköitynyt sulla myös tosi paljon! -Kathy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen törmäsin yhteen tuttuuni kaupassa joka sanoi omasta suokistaan samaa - selkään ehtii ehkä pari kertaa puolessa vuodessa ja aina saa ihmetellä, miten pätevä hevonen on vaikkei mitään tee.

   Ja kiitos kehuista! Olen ilokseni löytänyt uusia lihaksia joiden avulla istuminen on käynyt helpommaksi. Vielä kun oppisin päästämään jouston ulos kropasta lonkan kautta eikä ristiselästä niin vähenisi tuo hytkyminen.

   Poista
  2. Heh, on ne kyllä aika epeleitä. Huomasin yhtenä päivänä, että jaahas tämä ymmärtää avot ja väistöt, mistä lie oppinut, vai kertookohan kokeneempi hevonen vinkkejä :D Minäkin olin jossain vaiheessa kehittänyt enimmäkseen selästä jouston, sitä tässä nyt korjaillaan, on kyllä tuskaista, varsinkin kun lonkat välillä tuntuu olevan ihan eriparia :/ Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. -Kathy

   Poista
 3. On se tasainen ja miellyttävän eleetöntä ratsastusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Penaa pääsee parhaimmillaan ratsastamaan lähes pelkällä ajatuksella, ja se on hieno tunne se.

   Poista
 4. Olettepa tosiaan hienon näköisiä!

  VastaaPoista