lauantai 4. huhtikuuta 2015

Räntää ja hyppyjumppaa

Niin tyypillistä tuuria: kenttä oli ihana ja kuiva ja keli hyvä, aina siihen saakka että sain esteet kasaan ja hevosen valmiiksi. Sitten keli olikin tämä:


Vaan treenattiin silti.

Yksi 40 cm tasaokseri ja yksi puomi - pikkupysty - puomi -linja. Pena ei ollut lainkaan hassumpi, vaikka alkuverryttelyssä sillä pyörikin hepulitutka pään päällä. Saatiin ihan kivoja, rentoja ja pyöreitä hyppyjä muutama, ja toki myös muutama aivan liian pohjasta lähtenyt loikka, muutama linjaan ryntääminen sekä pari tämänkaltaista balettiesitystä:Lopuksi kuitenkin sain onnistumiset molempiin tehtäviin ja tyytyväisin mielin pääsin lopettamaan. Pena tarvitsee voimaa jotta laukkaan tulee lisää säädeltävyyttä, ja se tarvitsee esteillekin sitä samaa kuin sileälle: sen on oltava avuilla ja kuunneltava ohjeet, se ei selviä yhtään isommista esteistä jos se roiskii miten sattuu.


Tässä sarja räntäsateen sotkemia kuvia, osa on kaapattu videolta:

Harmillisesti jäänyt epätarkaksi, mutta tykkään tämän kuvan "esteverkkamuodosta"!
Wroooooomm

Ihan pätevältä näyttää!


Videolla eka hyppy on hyvä. Innarilinja on jäykkä mutta kontrollissa, tämä on korjaussarja kun Pena oli kaksi kertaa rykäissyt linjaan sisään ja poukkoillut sen läpi kuten tuolla alussa ollut ballerinakuva näytti. Sen jälkeen käänsin kerran sivuun ennen ensimmäistä puomia ja lopulta päästiin tähän suoritukseen jonka laitoin videolle. Viimeinen hyppy okserille on tyyppiesimerkki minun mokastani - pidän ja pidän ja hyppy tulee juuresta ja puolikkaasta askeleesta. Videoinnista on iso apu kun paikantaa näitä omia virheitään - kun katson suorituksen jälkeenpäin, näen ihan selvästi että minun olisi pitänyt antaa Penan edetä ja hypätä sen sijaan että olisin nykinyt sen ihan esteeseen kiinni. Ehkä opin vielä.

2 kommenttia:

  1. Oi, miten kivalta näyttää Pena, keveää menoa. Ja samaa katselin, että hyvin kulkee, mutta aloitko itse himmailemaan? Sanoo täti, joka tekee ihan samoin ja kaikista nolointa voin myöntää, että vuokrikseni ratsastus jäi väliin kun tamma osoitti vähän luonnettaan. :D Hienosti menette, kevyttä, mukavan näköistä liikkumista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja nimenomaan vika on satulan päällä, mulla jää niin helpolla käsijarru päälle kun tulee joku "tilanne" tai edes jotain "tilannetta" muistuttavaa. Vaikka ei Pena oikeasti ole pöllöillyt pitkään aikaan suuremmin! Tarttis vaan antaa mennä. Videointi on hyvästä, siitä näkee että ei se ole mua mihinkään kiikuttamassa vaikka oma tunne sanoisi muuta.

      Poista