lauantai 15. maaliskuuta 2014

Pentti valmentautuu

Viikko sitten maksoin Marin ja Penan Sanna Siltakorven valmennukseen, kun sellainen järjestettiin täällä meidän kulmilla ja sattumalta kuulin että siellä oli tilaa. Valmennus olisi ollut kaksipäiväinen, ensimmäisenä päivänä koulua (tai estekoulua niin kuin se sitten käytännössä oli) ja toisena hyppyjä, mutta Pena osallistui vain kouluosuuteen.

Valmennuksessa tehtiin puomitehtäviä jotka vaativat ajattelua ja nopeaa reagointikykyä niin hevoselta kuin ratsastajaltakin. Pena oli alkuun todella piukeana vieraassa paikassa ja Mari juoksuttikin sitä hetken maneesissa ennen kuin meni selkään. Jännä olla itse yleisössä ja kuulla sitä supatusta joka siellä alkaa kun Pena "esittää parastaan" eli kimpoilee kuin seinähullu liinan päässä... Kerroin kyllä uteliaille että tuo on minun ponini ja että se vielä harjoittelee ihan vaan olemista ja käyttäytymistä. Enää ei voi edes vedota siihen että kyseessä on nuori hevonen - Pena kuitenkin täyttää kesällä jo kahdeksan!

Otin pätkän videota valmennuksesta ja laitan sen tähän näkyviin. Miltä näyttää?


Olin aika ylpeä Penasta sitten lopulta. Kun alkujännitys saatiin laukeamaan, se teki todella hienosti hommia, ja tehtävät olivat sille ihan oikeasti hankalia ja valmennus raskas. Se olisi voinut lyödä hanskat tiskiin väsyessään ja sanoa, että tee keskenäs. Mutta ei, poni tsemppasi väsymyksestä huolimatta hienosti!

Ja iso kiitos kantorepun keksijälle, vauva kulki siinä oikein näpsäkästi mukana ja herätti paljon positiivista huomiota. Huomenna samoissa merkeissä kisoihin Penaa ja Maria kannustamaan!


3 kommenttia:

  1. No todellakin näyttää hyvälle!!! Hieno Pena :)

    VastaaPoista
  2. Bongasinkin tutun nimen lähtölistoista! Harmi, etten ehdi kisoja katselemaan.

    VastaaPoista
  3. Niin näytti hyvältä! Go Pena! Tsemppiä kisoihin!

    VastaaPoista