maanantai 21. elokuuta 2017

Kevyt, kallis taakka
Voi olla että se on kesävelttouden aikaansaamaa, tai sitten voi olla, että Pena ymmärtää, kuinka kallista lastia kuljettaa selässään. Ainakin se astelee tasaisesti ja rauhallisesti kun pieni kyytiläinen ratsastaa. En tiedä, tuleeko Penasta ikinä oikeaa lastenponia, tuskin, mutta tässä vaiheessa tämä riittää. Ja pieni kyytiläinen toivoo todella määrätietoisesti itselleen pienempää ponia (mm. automatkoilla: Katso äiti tuolla olisi minulle juuri sopiva poni! Lainataan traileri ja mennään hakemaan se!), joten ehkä meidän täytyy lähiaikoina laittaa haku päälle ihan aikuisen johdolla...


Aloitin äitiysloman. Pötsin koosta päätellen alkoi olla jo aikakin. 

10 kommenttia:

 1. Ihana Pena! Meidänkin reaktiivisenpuoleinen tamma kiltisti kuljettaa lasta talutettuna, ja on tähän mennessä käyttäytynyt korostetun rauhallisesti - tiedä sitten onko vain näköharhaa ;) vielä ei ole tyttö älynnyt ruveta ponia kinuamaan, sitä odotellessa... Hän on muuten pikkuisen nuorempi kuin teidän, ja pikkusisaruskin olisi tulossa aika lailla samalla ikäerolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tämä hevosinnostus on roihahtanut tänä kesänä oikein kunnolla käyntiin. Satunnaisesti on harjailtu ennenkin ja haluttu pukea ja pestä suojia ym, mutta nyt ollaan ihan uudella tasolla. Että maltahan vain ;) Ja onnea odotukseen!

   Poista
 2. Penastahan tullut ikiteinin sijaan ihan aikuinun ponny kesän aikana!! <3

  Mutta oman, ja empiirisesti kovin puutteellisen, havaintoaineiston pohjalta olen suhteellisen valmis toteaan, hevosten kovin pienistä aivoista huolimatta, että normaali hevonen (siis reaktiivisempi lentokaviokin) tunnistaa kyllä ihmisenvarsan. Meidän tallin hevot kyllä käyttäytyvät kaikki varsin viisaasti ja maltillisesti mini-ihmisten kanssa, vaikka isompia väliin höykyttävätkin ihan 6-0..niin maasta, kuin selästä (ja jopa se tallin pienin pikkupikkuponi).

  Kivaa ponin metsästystä teille ja rapsut niin fiksulle Penalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen ollut aika ällistynyt itsekin. Vaikka on se yleensäkin ollut kesäisin semmoinen kesäleppeä kaikessa käsittelyssä. Voi tosiaan olla että kun syksyn kirpeys saapuu niin pikkuneidin ratsastukset loppuu siihen :(

   Hevosilla on kyllä tajua lapsiin, siitä olen yhtä mieltä. Tyhmänrohkeaksi en silti rupea, meillä esim. laitumen aitojen sisäpuolelle ei lapsella ole mitään asiaa muutoin kuin aikuisen sylissä, samoin tallissa hoiteluhetket pitää olla lähtökohtaisesti rauhalliset ja hevosen levollisesti läsnä jotta uskallan noin pientä lasta laskea lähelle.

   Ja kiitos, hiljaksiin tässä ollaan harkittu jos sopiva pieni poniyksilö osuisi kohdalle niin niin... Kriteerit on tietyiltä osin tiukat joten tuuriakin tarvitaan, eipä juuri kukaan halua kultakimpaleesta luopua!

   Poista
 3. Ihana, viisas Pena! Se on kyllä tosiaan jännä, miten hevoset tuntuvat aina pienten lasten kanssa tsemppaavan ja rauhoittuvan. Mutta pitäähän lapselle nyt sopiva poni löytää! Facebookin welsh-ryhmässä oli ainakin yksi mountiruuna myynnissä, tosin oli vasta sisäänratsastettu. Vink vink kuitenkin, jos et ole huomannut. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olen kyllä huomannut :D Pikkuwelsh olisi aivan mahtava, mutta nelivuotias poni tarvitsisi toki niin paljon muutakin ratsastusta kuin taluttelua... Ja kun oma koko ei sovi niin pienelle, pitäisi maksaa ulkopuoliselle ja sitten seuraponin kulut pompsahtavatkin aika tavalla! Mutta ihan shettistäkään en ole ajatellut (ellei ole superyksilö), ne ovat pääsääntöisesti liian vahvoja pienen lapsen käsitellä. Ennemmin sitten vähän korkeampi, mutta kevyempi poni. Vaikka shettiksen kanssa mullakin on pitkä historia, tai ehkä juuri siksi... :D

   Poista
 4. Suomeen rantautui muutama vuosi sitten läjä tiikerinkirjavia polskiponeja ainakin etään jyväskyläläisen jobbarin toimesta..sellaisia shettiskokoisia yksilöitä, joilla papereissa lukee puolan ratsuponi ja sukutaulua näkyy maks. kahden polven päähän.. Olen paria tälläistä käsitellyt sekä ajokouluttanut ja tykännyt aivan hitosti!!

  Ovat shettistä kevyempiä, eivätkä niin vahvoja..oikeastaan kaikessa olemisessaan herkempiä ja liikkuvat paljon isommin (ja samalla siis selkeämmin), kuin perusshettikset. Ovat vähän niin kuin mounteja pienemmässä koossa ja hauskalla värityksellä. Mahtavia poneja, jotka osaavat suhtautua lapsiin lapsina. Täällä näiden lisäliikunta on suoritettu juoksuttamalla, ohjasajamalla, ajamalla ja poniagilityn voimin..tämän lisäliikunnan suhteen toki auttaa, jos lähipiirissä on joku hieman taitavampi heppatyttö, joka voisi lisäliikettä em. keinoilla tarjota..

  Tai miten olisi pieni nf?? Niiden selässä voi pienehkö aikuinenkin mennä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku tuollainen idän ihmemix voisi olla kukkaroystävällinen ja juuri passelin kokoinen ja mallinen. Ja toki meillä on varmaan jatkossakin mahdollisuus lainata Roosaa, Penan varakuskia, joka pystyy ratsastamaan kokonsa puolesta pieniäkin poneja. Samoin olen korvat hörössä jos ratsastuskouluista lähtisi "tuhmeliini-poistoja", joille voisi tässä meillä aueta uusi lehti elämässä kun vilinä ja vaihtuvuus päättyisi, mutta käsittely olisi ammattimaista ja johdonmukaista.

   Poista
 5. Näin ne punarautiaat yllättää! Omakin hevonen on kaikesta kukkuluuruu näin mörön toiminnastaan huolimatta mitä parhain lastenratsu. Viimeksi sunnuntaina se hiippi kolmivuotias tyttö selässään ympäri maneesia sen näköisenä, että nyt ei saa kompastua tai tuo tipahtaa. Pysähtyy ja lähtee liikkeelle kun lapset pyytää ja on aivan onnensa kukkuloilla. Ehkä minun täytyy vain testamentata se jonkun lastentarhan kiipeilytelineeksi eläkepäivillään, se nimittäin vilpittömästi innostuu lapsista ja tulee laitumeltakin aina portille katsomaan, josko joku paikalle sattunut lapsi tulisi sitä tervehtimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa. Ihan sama meno täällä. Penakin tottelee hienosti kääpiöratsastajansa pohkeita ja maiskutusta. Tänään mentiin jopa pari askelta ravia, tasaisesti ja tarkasti.

   Poista