sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Kyydissä!

Ensin satulakuulumiset: niitä ei ole. Nyt alkavan viikon alkupuolella pitäisi selvitä jotain, saadaanko ko. sovittaja-toppaaja-muokkaaja tänne vai onko hänellä muualla niin paljon parempia asiakkaita ettei viitsi lähteä, vai pitääkö sitten lähteä metsästämään muokkausta muualta. Ilmeisesti isossa cityssä joku toinenkin tekee Sommereille jotain, joten jonkinlaista toivoa pidän yllä.

Mutta tänään päätin kuitenkin käydä Penan selässä. Ihan varsamaisella harjoituksella todella vain käydä kyydissä ilman vaatimuksia. Pena on ollut hyvin positiivisella mielellä aina kun olen liikutellut sitä maastakäsin, ja tuntunut siltä että se tekisi mielellään enemmän. Niin minäkin!

Juoksutin Penaa ensin molempiin suuntiin askellajit läpi, poni oli hyvin kuulolla ja rento ja rauhallinen. Satula näyttää päällisin puolin istuvan ihan hyvin, eikä se takapuoleenkaan tunnu mitenkään kiikkerältä, mutta jokin siellä on pielessä. Kiipesin selkään (huom. jalassani upouudet eli käytettynä ostetut ihka ensimmäiset nahkaiset ratsastussaappaani!) ja voi miten ponimaiselta Pena tuntui! Olen viime viikot keikkunut uuden tuntipuksuttajani Alexin kyydissä, ja vaikka Alex ei ole montaa senttiä Penaa isompi, se on kuitenkin hevonen rungoltaan. Pena tuntui lyhytkaulaiselta ja -runkoiselta, ja herkältä! Mutta jotenkin tosi pian tuli sellainen olo kuin olisi kotiinsa tullut. Muistin miten paljon tykkään Penaa ratsastaa.

Menin ihan vain pääty-ympyrällä muutaman kierroksen molempiin suuntiin kaikkia askellajeja, melko löysällä ohjalla enkä tosiaan vaatinut mitään, en edes asetuksia. Laukannostot ovat ne paikat, joissa satulan epäsopivuuden huomaa. Pena lähtee yhä vain lapa edellä sisäpohjetta vastaan ja laukkaan on vaikea lähteä. Kun se nostaa, laukka sujuu ihan hyvin mutta normaalia sen nostot eivät ole. Lopetin nopeasti kun kaikki meni hyvin, ja talutin loppukäynnit. Viivyin selässä ehkä kymmenen minuuttia, mutta olen ollut koko päivän hyvillä mielin, niin kivaa se taas oli! Kunpa saisin pian satulan kuntoon ja päästäisiin taas harjoittelemaan tosissamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti