sunnuntai 12. elokuuta 2012

Kiirettä ja odottelua

Lähestyvä syksy yllätti jälleen tänä vuonna tallinpitäjän, ja Pena on jäänyt todella vähälle liikutukselle viimeisen viikon aikana kun kaikki muut työt painaa päälle! Talli on nyt pesty ja seinät kalkittu, pikkuponipihattoon kaavaillaan remonttia koska talli tulee talveksi hevosia täyteen ja ponit pitää saada pihaton puolelle, ja heinä- ja turvelatoa on siivottu hiki hatussa jotta saadaan talven turpeet sisään. Kyllähän nämä työt on ollut koko kesän tiedossa, mutta jotenkin niiden alkamista on lykätty ja lykätty. No, nyt sitten kerralla kuntoon niin ehkä syksymmällä on taas aikaa harrastaa.

Toisekseen en ole tohtinut hirveästi Penaa ratsastaa, koska sen satula on sille jo melkoisen epämukava. Pena on niin herkkähipiäinen ettei se siedä epämukavuutta, ja tämän viikon hyppyvalmennuksessa sen jo tunsi että tietyt tehtävät olivat sille kurjia kun satula ei jaa painoa tällä hetkellä tasaisesti. Yritän nyt vielä jos lampaankarva satulan alla auttaisi sen verran, että pääsisin edes kevyesti liikuttamaan selästä käsin. Juoksuttaminenkin käy jaloille aika kovaksi jos sitä joka päivä tekee, ilman satulaa ei energiaa tihkuvan Penaponin selkään ole mitään asiaa, ja käynnin taluttaminen on jokseenkin turhauttavaa molemmille osapuolille. Pena kuitenkin laiduntaa yötäpäivää seurassa laajalla laitumella, jossa se todella liikkuu, juoksee ja pukittelee, niin siihen nähden on vähän kuin pisara valtameressä jos käyn vartin verran kävelyttämässä sitä jossakin pihatiellä. Hyödyt on lähinnä siinä ettei poni ihan villiinny.

Viivästys satulan kanssa johtuu nyt siitä, ettei satulaseppään saa yhteyttä. Tai saa kai, mutta vastausta ei saa! Naapurin kanssa yhdistettiin voimat ja ajateltiin kutsua seppä tänne, kun meillä olisi yhteensä sitten useampi satula + hevonen katsottavana, mutta vaikka viestistäni on jo viikko, ei satulaseppä vastaa. Inhoan tällaista "asiakaspalvelua" - pyydetään yhteydenottoa sähköpostilla johon ei kuitenkaan vastata. Tulee sellainen kakkoslaadun asiakkaan tuntu, jolle ei haluta myydä palvelua. Ilmeisesti hänellä on niin paljon asiakkaita ettei kaikkia tarvitse palvella vaan voi vain ohittaa yhteydenottopyynnöt ja valita kivoimmat hommat päältä... Kurja tilanne, normaalisti äänestäisin välittömästi jaloillani, mutta kun ilmeisesti vaihtoehtoista palveluntarjoajaa ei ole niin minkäs teet.

Viikon päästä olisi harjoitusestekilpailut sellaisella etäisyydellä että kannattaisi lähteä, ja niihin on menossa meiltä myös poniratsukko. Siellä olisi tarjolla puomiluokka johon voisin viedä Penan ihmettelemään, mutta satulatilanteen takia jahkailen ilmoittautumisen kanssa. Luultavasti todellisuudessa moni ratsastaa hevostaan täysipainoisesti paljon merkittävämmin epäsopivan satulan kanssa, mutta Penan kanssa olen oppinut ehkä vähän ylivarovaiseksikin, kun takapakkien riski on niin valtavan suuri jos se oppii että jokin tuntuu kurjalta.

Äh ja pah!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti