torstai 19. lokakuuta 2017

Takaisin satulaanMiten tuttu näkövinkkeli!

Kaksi ja puoli viikkoa synnytyksestä ja palasin ratsaille. Keskivartalo on vielä aika kaurapuuroa, mutta milläs muulla lihakset vahvistuisivat uudelleen kuin käyttämällä niitä! Ei tässä nyt mistään treenaamisesta voi puhua, mutta alku mikä alku.

Olen tosi onnekas kun selvisin (tästäkin) synnytyksestä niin vähin vaurioin. Tai oikeastaan tässä synnytyksessä ei vaurioita tullut senkään vertaa kuin esikoisesta, vaikka tyttökakkonen olikin yli nelikiloinen. Oloni oli heti ihan normaali enkä tarvinnut lainkaan edes särkylääkkeitä synnytyksen jälkeen. Ylimääräisiä kiloja tosin on, viime punnituksella 9 kg. Niistä huolimatta nousin Penan selkään eivätkä sen polvet ihan notkolleen painuneet.

Penalla on perus syysvilli, höystettynä sillä ettei se tehnyt mitään ainakaan kolmeen viikkoon tuossa kuun vaiheessa. Aloitin sen kanssa puuhailun muutamalla juoksutuksella, joissa se meni pomppuloikkaa ensimmäisen vartin ja vasta sitten alkoi liikkua jotain tunnistettavaa askellajia. Eilen talutin sitä radalla ja sekin tahtoi olla aika eksoottista pomppimista ja puhinaa. Ratakierroksen jälkeen laskin sen kentälle irti ja siellä se juoksi yksikseen kenttää päästä päähän vaikka kuinka pitkään ennen kuin vanne lakkasi kiristämästä päätä.

Sen verran minulla on ratsastuskunnossa petrattavaa, että juoksuttaminen saa kuulua ohjelmanumeroon vielä jonkun aikaa aina ennen kuin selkään nousen. Tänään oli tarkoitukseni vain kävellä ja kokeilla, miltä selässäolo tuntuu, mutta koska se ei tuntunut miltään, otin vähän raviakin. Penalle pisteet käytöksestä, se oli kuin mikäkin alkeisratsu, hidasti heti kun minun tasapainoni heilahti. Olin niin onnellinen siellä selässä!

Kaikkinensa olin raskauden vuoksi ratsastamatta hiukan vajaa 4 kuukautta. Ratsastin raskausviikolle 27 asti ja nyt tosiaan palasin satulaan 19 päivää synnytyksen jälkeen. Ei voi kuin ihmetellä naisen kehoa ja sen palautumiskykyä!

10 kommenttia:

 1. Tosi mukavaa vaihtelua tällaiset positiiviset synnytyskokemukset ja palautumiskertomukset! Hienoa, että pääsit takaisin satulaan ja kaikki on mennyt hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen onnekseni törmännyt pääasiassa positiivisiin kertomuksiin synnytyksestä, vaikka toki lähipiiriin mahtuu niitäkin joilla kaikki ei mennyt ihan putkeen ja palautuminen oli kivuliasta ja hidasta. Mulla lastenteko on haitannut fyysisesti vain vähän harrastamista (ajankäytöllisistä asioista ei parane sanoa mitään :D). Nyt toisella kierroksella osaan myös olla armollisempi keholleni kun jo tiedän, että se palautuu ja korjaantuu, eivätkä raskaat maitotissit ja pullataikinamaha ole ikuisesti pysyvä olotila!

   Poista
 2. Hieno homma! Siitä se taas lähtee.

  VastaaPoista
 3. Hienoa! Penakin varmasti tykkää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän Penakin ole ihan tyytyväinen kun saa taas enemmän huomiota ja toimintaa. Ainakin se on ollut kovin tyytyväisen oloinen aina sen jälkeen, kun on jotain puuhattu.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niin on! Tänään olin toista kertaa ratsailla ja poltteli jo vähän laukata :D Mutta maltoin mieleni kuitenkin.

   Poista
 5. Ihanaa ja mulla onkin ollut ikävä näitä sun postauksia! Toivottavasti saadaan niitä jatkossa oikein usein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Liisa! Koitan löytää rakosen kirjoittaa blogiakin :) Imetyshetket hyötykäyttöön jne.

   Poista