lauantai 10. tammikuuta 2015

Omatoiminen hankitreeni

Harmaannun ennen aikojani tuon poninkuvatuksen takia!

Tänään Pena otti hatkat. Oli yksin tarhassa koska tarhakaverinsa oli tallissa lähdössä töihin. Mies kulki tarhan takaa rataa pitkin niinkin eksoottisen kulkupelin kuin lastenvaunujen kanssa. Ehkä vähän etukumarassa kuulemma kun oli hankea vastustamassa, ja oli aiemmin siirtänyt laidunkatoksen kattoa jonka myrskytuuli oli heittänyt pois paikoiltaan. Mutta joka tapauksessa, lastenvaunuja meillä nyt sattuneesta syystä lykitään aina ja joka paikassa, ei niissä pitäisi olla mitään uutta.

Tänään ilmeisesti oli. Pena ryntäsi läpi tarhansa portista ja samoilla vauhdeilla hyppäsi vastapäiseen tarhaan, repi mukanaan puolen tarhan sähkölangan ja katkoi kolme puutolppaa, ja luonnollisesti hermostutti myös tämän tarhan asukit, ja sitten koko kolmikko jo painelikin hännät suorana pitkin peltoa. Sillä lailla!

Vahingot jäivät onneksi tuohon tuhoutuneeseen aitaan, ja kolmen ihmisen voimin saimme karkulaiset melko nopeasti kiinni. Onneksi ei tullut potkimista eivätkä hevoset juosseet tielle! Pellolla oli kurja puolittainen hankikanto, mutta kenelläkään ei ollut edes naarmuja jaloissa. Kierrokset oli kyllä tapissaan melko pitkään, ja Pena menikin sisälle vähän jäähtymään ennen kuin uskalsin laittaa sitä korjattuun tarhaan takaisin.

Joskus, joskus vain toivon että tuo hevonen voisi reagoida asioihin normaalisti.

6 kommenttia:

  1. Mutta eikö ole kiva, kun omistaa persoonallisen ponin? ;)

    VastaaPoista
  2. Penalla ei käy elo tylsäksi yksin, kaksin eikä kolmisin. Pena on kekseliäs, nuori, innovatiivinen poni, jolla korvien välissä on enemmänkin ideoita kuin sinne mahtuu. Tämän ylitarjonnan vuoksi Pena toimii kun kaikki kuohuu jo yli. Pena on mun pop. :D Ja Pena on ymmärtänyt, että hyötyliikunta itselle ja oman perheen jäsenille on tarpeellista ja jos ne muut ei sitä tajua, laitetaan asiat siten, että on pakko. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kovin ristiriitaista, kun ei oikeastaan pelkää mitään (aidat, sähkölanka...) ja samaan aikaan pelkää aivan kaikkea! Täytyyköhän mun rakentaa joku tiikerihäkki tuolle ponille kohta, jos se älyää että voi aina vaan rykäistä karkuun kun joku alkaa ahistaa.

      Poista
    2. Pena pelkää silloin kun se on sille edullisinta. :D Meidän Jali uudessa paikassaan kulkee niin varoen kun pienet lapset ovat selässä. Mutta kun kerran viikkoon sinne selkään kipuaa osaava, nuori ratsastaja, pelätään vähän kaikkea, sitä lammastakin, jonka kanssa voi samasta heinäkasasta syödä laitumella. Esitellään kaikki ponin moovit, mitä nyt keksii kunhan ei tarvitse tehdä mitään, mitä poni itse ei halua. :D

      Poista