perjantai 14. kesäkuuta 2013

Penatyyppisiä vilkuilemassa

Kävin tänään satula-asioissa Ypäjällä ja jäin samalla reissulla muutamaksi tunniksi seuraamaan Kisaviikon mittelöitä. Osuin parahiksi katsomaan ponien derby-luokkaa, jossa hurjan nuoret tytöt ja pojat hyppäsivät hienoilla ja taitavilla poneillaan derbykentällä niin tavallisia rataesteitä kuin erikoisempia derbyesteitäkin. Bongasin tietysti joukosta ne penatyyppiset ponit, sellaiset jotka ehtivät suorituksen aikanakin kiljua kaarteissa jotain tiedotusluonteista asiaa ja joissa muuten vaan oli tuttua säpinää olemuksessa. Pohdin myös ääneen seuralaiselleni, että jos Penaa ei pelottaisi niin paljon, se voisi olla aika pätevä poni juuri tuontyyppiseen menoon.

Tai tavallaanhan Pena ei ole pelokas hevonen, se on vaan reaktiivinen ja kokematon. Se on kovin utelias perusluonteeltaan, eli yleensä se kuitenkin menee aika pian oma-aloitteisesti katsomaan kohteita joita se ensin väistää. Penalla on ehkä sittenkin enemmän este- kuin kouluponin sielu, tai niin kuin ihka ensimmäinen satulansovittajamme sanoi, sillä on ihan esteponin vittumainen luonne.

Nyt satulahuoneesta on kadonnut kaikki laina- ja sovitussatulat, vain oma odottaa ostajaa. Tosin yhtä estesatulaa olen ehkäpä ostamassa tai ainakin sovittamassa, mutta alan olla tosi skeptinen minkään satulan sopivuuden suhteen. Meille tulee Frank Bainesilta meidän mitoille tehty satula, sieltä ystävällisesti tiedusteltiin maksimimittaa toppauksille jotka Penan selkään sopivat, ja niille mitoille sitten rakennetaan minulle sopiva istuin. Jännittävää! Mutta odotusaikaa tässä on ainakin sen kuusi viikkoa, luulisin.

Odotusajalle pitäisi keksiä tapoja liikuttaa Penaa. Menin jotenkin ihan lukkoon ajatuksesta etten voi niin pitkään aikaan ratsastaa, mutta ei se nyt ihan niinkään mene. Olen ihan onnistuneesti ratsastanut padilla ja vyöllä ennenkin, ainut miinus on ettei silloin voi keventää lainkaan. Ja nyt olisi oiva sauma lähteä maastakäsin kuljettamaan Penaa metsään, josko poluista tulisi niin tuttuja että sinne joskus uskallettaisiin ratsailtakin. Lisäksi ohjasajoa voin tehdä ja jalostaa taitojamme kahden ohjan juoksutuksessa. Ja joka tapauksessa Pena viettää n. viikon loman juhannuksen jälkeen, kun piipahdamme puolison kanssa lomalla ulkomailla. Ehkä tästä selvitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti