maanantai 10. kesäkuuta 2013

Kriittiset kaksi senttiä

Hain tänään omatoimisovitukseen vielä sen isomman istuinkoon Frank Bainesin eli 17-tuumaisen. Toivoin kai ihmettä, mutta oikeassa satulansovittaja oli.

16,5", liidulla merkattu paneeleiden taaimmainen kohta

17"

Paljosta ei ole kyse, mutta näin se vain on että tuo pienempi satula istuu paremmin Penalle. Puolen tuuman ero istuinkoossa tekee ihmeellisiä asioita koko satulalle. Mittasin myös paneelien pituudet, 16,5-tuumaisessa hevosta vasten tulee n. 43-44 senttiä, ja 17-tuumaisessa n. 46-47 senttiä.

Huomasin, että kun epätoivoisesti koitin saada tuota 17-tuumaista satulaa sopimaan Penan selkään, asetin sen helposti liian eteen. Silloin satulan pituus näytti ihan kivalta, mutta kun nimenomaan nyt haetaan satulaa joka ei makaa siellä lapojen päällä, niin en voi alkaa itse sitten satuloida sinne... Tässä havainnekuva 17-tuumaisesta vyön kanssa kiinnitettynä ja liian eteen satuloituna:


Menin hetkeksi kentällä kyytiin tuohon isompaan satulaan ja totesin, että siinä minulle jää pehvan ja takakaaren yläreunan väliin kämmenenleveys niin kuin kuuluisikin. Satula tuntui yllättävän paljon isommalta ja väljemmältä, täytyy varmaan vielä varuiksi ratsastaa sen kanssa muutakin kuin käyntiä jotta näen, hukkaanko sitten tässä koossa sen ihanan liimapersetatsin jonka tuossa pienemmässä saavutin. Nyt alkoi sataa vettä joten tulin heti pois etten kastelisi satulaa turhaan.

Tämähän on yhtä tuskallista kuin rintaliivien ostaminen, kokoihin pätee ihan omat lait eikä sovittamatta saa sopivaa... Jos saa ollenkaan.

2 kommenttia:

  1. Hevosen selkä on mysteeri, sanon minä! Täällä painitaan saman ongelman kanssa, ties mitä koitettu ja ostamaankin jo menin yhden, istuu kuin hanska ilman ratsastajaa ja maastolenkin ja kentälläkin sitä kokeilin, mutta kas kummaa, heti kun kaupat tehty ja ratsastin kunnon koulutreenin, satula koittaa painua liian paljon säkää kohti ja satulahuopa rullautua taaksepäin! Eli romaani alle ja kapeampi etukaari tilaukseen... Pahoin vaan pelkään, että tämä kaveri on leveydeltään juuri kaarien väliltä, eli ongelmasta toiseen.
    -K

    VastaaPoista
  2. Sanos muuta! Olen tosi kiitollinen että käyttämäni satulamyyjä antaa sovittaa satuloitaan rauhassa ainakin viikon kotona, ei siinä sovitushetken lyhyellä testiratsastuksella ehdi oikein perehtyä mihinkään.

    VastaaPoista