Penaponi

perjantai 23. helmikuuta 2018

Ihanat hanget!

Niin ihanat, että Pena laittoi minut tarkastelemaan niitä oikein lähietäisyydeltä. 

Laukkapätkä pellolla käynnistyi pään napakalla vetämisellä polvien väliin, kunnon köyrymulliloikkasarjalla ja päättyi 180 asteen pyörähdykseen. 

Siihen jäin. 

Pena ei, vaan painoi häntä suorana kotiin. Lunta sylkien tallustin hakemaan hevosen takaisin, hampaat irvessä kampesin kyytiin ja menin takaisin peltoon laukkaamaan niin kauan että tuollainen köyriminen ei enää tuntunut niin hassunhaustalta ajatukselta. 

Mitä tästä opimme? Näin kolkyt-ja-risat -ikäisenä tippuminen sattuu vaikka alla olisi pehmeä hanki. Reväytin kaikki rintalihakseni, kaulani ja jokaisen solisluita ympäröivän lihaksen. Henki pihisee, mutta kivuliaasti. 

Niin ja korvapallot palaavat varusteluun kun poistutaan pihasta urheilemaan. Luulin että niistä olisi jo voinut luopua. Väärässä olin. Ideat muuttuvat sitä tyhmemmiksi mitä enemmän ulkomaailma pääsee suhisemaan aisteissa. 

Nautitaan hangista, mutta turvaetäisyydellä!

6 kommenttia

 1. Voi ei! Ilmeisesti tätä köyrypukittelua on näillä säillä welshinponeissa liikkeellä.
  Toivottavasti et pudonnut päällesi kuten minä. Ja todellakin mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän aina sattuu. Itse ajattelin lisätä turvavarustelua.

  Mutta säät ovat kyllä olleet huikeat. Minua ei edes tämä -25 astetta mittarissa haittaisi, jos auto suostuisi aina käynnistymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olit kyllä mielessä kun keräilin itseäni sieltä pellosta. Toivottavasti voit jo hyvin! Kypärän uusiminen olisi mullakin aiheellista, vaikka tuolla ei olekaan ikää kuin vajaa kaksi vuotta. Sen verran monta kolhua se on kuitenkin jo ehtinyt ottaa. Ja taas tuli yksi lisää...

   Poista
 2. Auts! Meillä on onneksi hankitreenit tehty vielä ihan sivistyneesti nyökyssä. Välillä on päästelty mäkiä, mutta ilmeisesti vastus on riittävä kun siinä ei tarvitse enempiä pepun ketkutuksia tarjota. Joskaan, ei taida olla hevoseni laji muutenkaan tuo pukittelu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäet olisi hyvä turvatekijä! Täällä aakeella laakeella niitä ei vaan ole lähimainkaan...

   Poista
 3. Ai auts! 😣 Myös näin kolkyt ja risat -vaiheessa tuntuu ettei palikat pysy paikallaan kun tippuu. Miulla ainaki naksahtaa lonkka vinoon heti. Ja siitäkös sitten tulee vielä lisäongelmia ajan kanssa. Onneks kohta on helteet ja laiskat kaviokkaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä luulen kans että tippumisen konseptia on nykyään jotenkin muutettu, kun aina sattuu ;)

   Poista