keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Kuva kertoo enemmän + lukijakuulutus

Tänään sain miehen ottamaan muutaman (lue: sata) valokuvaa päivän harjotteista, jotka yllättäen olivat taas muoto, muoto ja muoto.

Vain poni puuttuu

Käynti ei ollut kovin kummoinen, sorruin itse vekslaamaan ihan liikaa kädellä vaikka olisi pitänyt ratsastaa jalalla ja unohtaa se mokoma pää. Se kun tuppaa asettumaan ihan oikein kropan jatkoksi kunhan sen kaiken muun saa sieltä töihin. Laukkaa tein ihan vähän, sekin oli aika kuralla mutta en jäänyt hinkkaamaan, sillä olin päättänyt työskennellä pääasiassa ravia. Toiselle pitkälle sivulle olin laittanut kuusi ravipuomia 1,2 m väleillä.

Analyysi tulkoon tänään kuvien muodossa:

EI NÄIN: selkä alhaalla, takajalat missälie, korvat kuskin suussa

Korjaussarjaa: pohkeesta kohti tuntumaa. Tuntuma seuraa jos pää nousee entisestään, tässä ollaan jo tulossa takaisin alas

Korjaussarja jatkuu, tässä on jo vähän "tukkaa esillä" eli isompi kaula, joskin liian korkea vielä, ja liian vähän työntöä takaa

Korjaussarja jatkuu vielä: tästä olisin toivonut kuvaa seuraavasta askeleesta, jolloin pääsin päästämään ohjasta vielä lisää tilaa. Kaula on auennut ja madaltunut, takajalka astuu jo rungon alle, eli seuraava askel olisi työntänyt selkää ylöspäin ja pyöristänyt koko hevosen. (puolustuksekseni haluan sanoa, että mulla on tuon takin alla toppaliivi, en ole noin pullea!)

Joo ei. 
Parempi! Kaula aika kiva, takajalkakin hiukan koittaa, mutta kokonaisuus on pahasti etupainoinen (kai ny kun kuski on vaan nykinyt ohjasta eikä ratsastanut jalalla)

Sama, kaula aika kiva, mutta mennään alamäkeen kun tarttis mennä ylämäkeen

Vaan kun lakkasin käynnissä nyhräämisen ja siirryin raviin, olikin meno aika jees:

Rintakehä leveänä. Säkä ja lavat paremmin kannettuna. Kaulaa on! Lanneselkä pyöreänä. Takajalan askel ylettyy rungon alle. Kuskilla olo että hevonen kantaa. 

Ei näin: tässä mennään sitten jo yli, hevonen katoaa kuolaimen alle ja nenä menee liikaa luotiviivan taa, ja selässä ja takajaloissa tilanne on taas väärä: selkä alhaalla, takajalat sipsuttaa pienesti takana. Tästä hevonen korjataan ohjan päähän vähän nostamalla ja ratsastetaan eteen


Tässä taas hyvä, ihan on vatsakin sisäänvedettynä (hepalla ja vissiin kuskillakin ;))


Ja sitten ne puomit. Tässä syy miksi ne ovat hyviä:






Kyllä irtosi ravia! Kun kuski vielä ottaisi kädet pois sylistään niin lähtisi tuo kaula auki. Tätä lisää.

Jaksoin leikata pari videopätkääkin näytille, äänet piti korvata musiikilla kun vauvakommentaattorilla oli niin painavaa asiaa vähän joka väliin.






Reenin jälkeen uusi mekko niskaan ja ulos. Horzen Avalanchet istuvat Penalle kuin nakutettu! Tässä on juuri sopiva 150 g vuori ja sileä sisäpinta. 


Loppuun vielä kuulutus: aina kun olen päivittänyt blogia, on sivuavauksia päivässä 150-200 kpl. Joko te 19 lukijaksi liittynyttä luette höpinäni tooooodella tarkasti ja moneen otteeseen, tai sitten siellä piileksii muutama muukin! Liity lukijaksi, kerro kommentilla kuka olet ja miten olet päätynyt lukemaan meidän elämänmenosta, ja liitä vaikka linkki omaan blogiisi!

9 kommenttia:

  1. Mää en kestä, me ollaan ihan samiksia... Nuo kuvat olisivat voineet olla mistä tahansa mun ja Leon treenistä. Samasta muodosta aloitetaan ja hyvänä päivänä päädytään yhtä hyvään (huonona ei ihan niin hyvään).

    Pena liikkuu videolla hienosti! Hyvä ravi ja vaikuttaa rennolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, "kiva" kuulla että samat on ongelmat. Pena on kyllä helppo saada näennäisesti kaulasta oikeinpäin, vaan millä ilveellä saisin sen liikkumaan sieltä takaa kunnolla polkien eteenpäin? Kun pohkeesta ja varsinkin raipankosketuksesta se mielellään vain puikahtaa vauhtia kiihdyttämällä alta pois.

      Videolle valkkasin vain hyviä pätkiä ;) Mutta siinä on jo sellaista ravia mitä pitäisi aina pystyä esittämään.

      Poista
    2. Tottakai videolle kuuluu valkata hyvät pätkät ;)

      Leon reaktio pohkeeseen ja raippaan on taas aika usein "no hei ihan sama"... Mutta onneksi siihen on jo saatu apua ja nyt on liikkunut taas omalla moottorilla.

      Poista
  2. Mä taidan olla huono rekisteröityjä - mutta säännöllinen lukija. Korjataanpa tilanne...

    VastaaPoista
  3. Todella iso muutos Penan liikkumisessa! Näyttää hyvälle ja poni tyytyväiselle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista! Ei se likimainkaan valmis ole, mutta hyvällä alulla. Hiukan mua itseäni vaivaa tuo sen suunaukominen mikä näkyy etenkin käyntivalokuvissa. Vaikka en ottaisi ohjasta kovasti, suu aukeaa silti. Ja jos otan tositosi kevyesti, ei tapahdu mitään ja ollaan taas lähtöpisteessä, jossa hevonen itse valitsee sen muodon mihin on tottunut ja missä siihen ei saa/voi vaikuttaa.

      Poista
  4. Olen uusi lukija, mutta seuraan vain anonyymina. Tykkään lukea blogeja, mutta tällainen vanha pieru ei ole vaivautunut edes selvittämään miten ja miksi rekitsteröidyttäisiin, kun en ole kokenut jääväni mistään paitsi ja omaa blogia ei ole tarkoitus perustaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kivaa, tervetuloa! Jos anonyymina kommentoi niin loppuun voi laittaa jonkun nimen/nimimerkin, niin tiedän kenen kanssa keskustelen :) Etenkin siis jos useammin kommentoi.

      Poista