lauantai 5. tammikuuta 2013

Ratsastus huono, haaste hyvä

Johan se olisi ollut ihme jos kaksi päivää olisi säilynyt muikea fiilis. Eilinen Marin tunti meni tosi kivasti (miinus laukat, ne on niin karseenhirveet), tänään ei sitten oikein mikään ottanut sujuakseen. Pohja oli liukas ja kova ja Pena varovainen ja hidas ja kaatuili sisään eikä tukeutunut ohjaan ja oli lyhyt ja kaikkea. Ja minä olin jännittynyt ja hermostunut ja kärsimätön ja tyytymätön. Ei sitten tehty oikein mitään siitä mitä olin suunnitellut, mutta ei se haittaa, tulee vielä parempiakin päiviä.

Ja koska ratsastuksesta ei ole mitään selostettavaa, vastaan haasteeseen jonka sain jo aikaa sitten kaimahevosen omistajalta Heliltä. Haasteen saapi varastaa jos siltä tuntuu, en nyt haasta ketään erikseen.

1. Miksi aloitit blogin pitämisen?
Päiväkirjaksi. Motivaatioksi. Siksi etten unohtaisi mistä on lähdetty ja mihin päädytään. Ja siksi että kirjoittaminen on minulle luontaisin tapa ajatella. 

2. Oletko kilpaillut/millä tasolla kilpailet?
Melko vähän, joskus kauan sitten ratsastuskouluaikoina kilpailin joitain helppo C ja helppo B -luokkia seuratasolla. Olen ratsastanut raa'alla hevosella lähes koko harrastusaikani ja kilpailutaso on määrittynyt hevosen mukaan. 

3. Kuinka kauan olet ratsastanut?
Olen aloittanut ratsastuksen vuonna 1994 eli tänä vuonna tulee 19 harrastusvuotta täyteen. 

4. Koulu vai esteet?
Kouluratsastus. Olen pilkunviilaaja ja nössö! Mutta hyppään myös, siihen liittyy pelkoa ja epävarmuutta mutta kierolla tavalla pidän siitä silti. 




5. Valmennus vai kilpailut?
Valmennus. Tykkään tietää mitä teen ja miksi, tykkään kehityskaarista ja jatkuvuudesta. En ole tarpeeksi kilpailuviettinen harrastaakseni pelkän kilpailemisen takia. Kisat ovat tavoitteiden asettamista varten, motivaattoreita, mutta työ tehdään kotona. 

6. Poni vai hevonen? Perustele.
En tiedä! Vaisto sanoo että hevonen mutta omistan silti kaksi ponia? Ihailen isoja puoliverisiä ja haluaisin sellaisen vielä joskus. Silti nykyisen elämäni hevospersoonat ovat tuommoista keskikokoa, ja sitten on ihan aito pieni kääpiöponi 97 cm. Pidän näyttävyydestä ja siitä että hevosen katsominen herättää kunnioitusta. Siksi ehkä ennemmin hevonen. 




Se minun ihan oikee poni-poni!


7. Onko sinulla ollut hoito-, vuokra- tai omaa hevosta?
Omia hevosia on nyt, niitä ennen on ollut hoitohevosia, joista tärkeimmästä tuli myöhemmin eräänlainen vuokrahevonen ilman vuokranmaksua. Sellainen jonka kanssa sai enemmän vastuuta ja vapautta tehdä niin kuin haluaa. 

8. Oletko hypännyt maastoesteitä?
Olen, ihan maastoesteradallakin joskus 15 vuotta sitten, ja sitten satunnaisia luonnonesteitä normaalin maastoratsastuksen ohessa. 

9. Lempihevosrotusi?
Pidän jostain syystä ihan mahdottomasti friisiläisistä. Tuskin tulen koskaan sellaista omistamaan, koska se ei vastaa sitä käyttötarkoitusta johon hevosen haluaisin (tavoitteellisempi kouluratsastus), mutta on ne vaan sykähdyttävän komeita eläimiä. 

10. Korkein hyppäämäsi este?
No se ei ole kovin korkea se! Olisinkohan joskus hypännyt 90 cm, en ole tästä ihan varma. Minusta kaikki yli 70 cm näyttää tautisen suurelta ja alkaa jonkun verran ahistaa. 


Ekoja hyppyjä Penalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti